arwe19 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Rady mile widziane Skalary tymczasowo, Nawożenie, bimbrownia, dajana proflor Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
west000 Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Może tak troszkę więcej danych? Tak na szybko, moim zdaniem: - podłoże do wymiany (pstrokate) - tło do zmiany (lepsze jednobarwne) - mało wody - termometr na boczną szybę Z resztą poczekam do uzupełnienia danych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 Fajny korzeń Szkoda, że żwirek zamiast piasku, dolej wody i jakoś mało roślinek, ale jak się rozrosną będzie ładniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwe19 Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 Wody zostawiam ze 3 cm dla labiryntowych, tło będzie czarne, żwir hmmm kwestia gustu, roślin mam chyba z 10 gatunków po prostu muszą się rozrosnąć, aparat słaby więc połowy ich nie widać Filtracja Aqua fzn3.Temp 25-26 C.Nawóz dajana proflor oraz bimbrownia.Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Ja osobiście wymieniłbym tło na czarne. To dla mnie jest zbyt pstrokate (jak kolega napisał powyżej). Na jednolitym lepiej prezentują sie rośliny jak i ryby Wody możesz dolać spokojnie, labiryntowce sobie poradzą Popytaj o rośliny z przycinki od kogoś za parę groszy można kupić sporą ilość Podłoże wizualnie średnio się prezentuje. Podaj obsadę, roślinność i oświetlenie jeszcze. Kiedy założone akwa? Parametry wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwe19 Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Efekty stosowania co2 po dwóch miesiącach Skalary już 2x złożyły ikrę, samica albinosa kirysa także, prosiłbym o identyfikację roślin Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Można by przyjąć, że jest lepiej, ale przez tę koszmarną fototapetę i żwirek, ciężko cokolwiek wypatrzeć na tych zdjęciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emio_ck Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Nie uważacie, że 140 litrów na skalary to trochę przymało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Jakoś kiepsko jak na dwa miesiące. Skalarów jeszcze nie oddałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahu100 Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Jakie masz oświetlenie w akwarium? Jak dla mnie za mało roślin,ogólnie bałagan w aranżacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts