Avatar94xPLx Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Siemka Pytanie do wszystkich. Co sadzicie żeby zrobić mieszankę"Wedlowską" , ryby z jeziora Malawi i inne ryby np.skalary, gurami. Co o tym sadzicie Wypali czy waszym zdaniem będzie chała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Wyjdzie bardzo dobra zupa rybna . Każda z tych ryb wymaga innych parametrów chemicznych wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 JAk chcesz tego dokonać? Popatrz na wymagania tych ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Nie da się pogodzić parametrów Całkiem inne wymagania mają pielęgnice z Malawi od pielęgnic z Ameryki Edit.Widzę, że ktoś był pierwszy 3 komentarze w ciągu 1 minuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 (edited) Widziałem kilka akwariów własnie z taka mieszanka. Np. Pyszczaki, skalar i Brzanka Rekinia + neony czerwone. P.s. Bardzo szybka odpowiedz Edited September 6, 2014 by Avatar94xPLx Link to comment Share on other sites More sharing options...
TitaniC Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Myślę że pyszczaki bardzo szybko by się zajęły innymi rybkami. WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 Myślę że pyszczaki bardzo szybko by się zajęły innymi rybkami. WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u W jakim sensie się rozprawiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
TitaniC Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Pyszczaki to ryby agresywne i terytorialne. Wrzuciłem dwie kosiarki tylko żeby mi zrobiły porządek z roślinka. Po nocy już nie miały płetw i musiałem skrócić ich męki.WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 To musiałeś mieć mięsożerne pyszczaki bo mnie interere roślino i wszystkożerne. Juz widziałem pyszczaki z innymi rybami niż one same. W moi ulubionym sklepie akwarystyczny sprzedawczyni ma akwarium 450l a w nim pyszczaki, brzanki rekinie, kosiarki i pielęgnice papuzią. I nie widziałem żeby się gryzły chociaż pyszczaki przeważały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Skoro decyzja i tak już zapadła, to po co w takim razie jest ten temat? Liczysz że ktoś Ci przytaknie? Jak dla nas to możesz trzymać nawet filety z mintaja i krewetki w cieście. A i koniecznie Nemo, to taka słodka rybka przecież... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 W moi ulubionym sklepie akwarystyczny sprzedawczyni ma akwarium 450l a w nim pyszczaki, brzanki rekinie, kosiarki i pielęgnice papuzią. I nie widziałem żeby się gryzły chociaż pyszczaki przeważały. Czyli Twoim ulubionym zoologiem jest taki, gdzie właściciel nie posiada elementarnej wiedzy ? . No cóż. Dobraliście się.Nie ma mowy o łączeniu ryb z Malawi z rybami z innych biotopów. Albo jedne albo drugie będą się męczyć. Jeżeli Twoja ignorancja nie pozwala Ci tego zrozumieć to proponuje zakupić plastikowe rybki. Im przynajmniej nie wyrządzisz krzywdy swoich głupim podejściem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rayan88 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Jeszcze o piraniach zapomniałeś. Zadaj to pytanie na forum malawi! Myślę, że już wystarczy. Zamykam. /Luna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts