Kirysio123 Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Witam! Mam szafkę "przedwojenną" starą ok 20lat ma akwa na niej stoi już prawie rok ale nie jestem pewien czy mogę ją dociążyć bo mam w akwarium tylko 80l i szkoda żeby sie marnowało ... Fotka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Chwila, chwila. W temacie mówisz o 96L akwarium a opisujesz zbiornik 80litrowy. Poza tym po takim rysunku z painta ciężko wywnioskować czy szafka Ci wytrzyma. Zrób jakieś zdjęcie i będziemy patrzeć choć stare szafki były robione raz a dobrze a nie jak dzisiejsze meble które robi się z "kurzu"...No oczywiście są droższe z litego mebla ale to już inny budżet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Plecy pewnie są z pilśni? Jakbyś na tej części z lewej strony wstawił wypełnienie z płyty 18mm to powinno wystarczająco usztywnić (i blat przed uginaniem i szafkę przed pochylaniem na bok). Zresztą takiego ciężaru tam nie będzie, jak uda Ci się 120-130kg zrobić to będzie dobrze. I szafka pewnie wytrzyma i bez dodatkowych wzmocnień (tylko żeby plecy były dobrze przybite, nie na 5 gwoździków tylko więcej i nie tylko dookoła ale i do środkowej ścianki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirysio123 Posted November 8, 2013 Author Share Posted November 8, 2013 No w akwarium wlane mam ok 80l ale akwa mam 96l xD A szafka jest z pilśni, szafka pod tv to była a stare tv były dosyć ciężkie a jak postawiłem 30-letni tv na nowej szafce to po ok. miesiącu się zaczęła wyginać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts