p.Agassiza Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Witajcie Niestety posiadam na sobie tak zwaną tłuszczową oponkę i tzw.nadmiary na klacie(cyce),a jak wiadomo zbliża się lato i chciał bym schudnąć. Potrzebował bym,aby ktoś z was ułożył mi jakie ćwiczenia mam wykonywać i w jakiej kolejności oraz długości. Posiadam tą taką sprężynę do naciągania ,a także piłkę do ćwiczeń. Również teraz dosyć często grywam w piłkę na podwórko z sąsiadem i siostrą,a także jeżdżę na rowerze. Oczywiście nie jestem jak jakaś świnia spasiony,ale coś tam z nadmiarów jest niestety . Pozdrawiam :razz: i proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 (edited) Na oponkę to może 6 Weidera Wszystko znajdziesz w necie. Ja osobiście korzystam z programów treningowych beachbody gdzie najkrótszy i super skuteczny trwa w sumie 2 miesiace. Edited May 18, 2013 by Ren86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Brzuch to jeden z trudniejszych tematów do ogarnięcia jeżeli chodzi o wygląd.Podpowiem Ci tylko aby ćwiczyć go na pusty żołądek ,najlepiej po spaniu przed śniadaniem.W tedy spala się tkankę tłuszczową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 (edited) Mogę przed kolacją wieczorem? Kolacja lekka. Mam 15 lat,80 kila i 175cm. Edited May 18, 2013 by p.Agassiza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Mogę przed kolacją wieczorem? Kolacja lekka. Mam 15 lat,80 kila i 175cm. Możesz w każdej chwili . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 Ok. Jakie ćw. prócz brzuszków wykonywać i po ile razy w jakich odstępach czasowych? Jakaś specjalna dieta czy wystarczy się trzyma 5 posiłków dziennie? Co na klatkę prócz tej sprężyny co pisałem wyżej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Ok. Jakie ćw. prócz brzuszków wykonywać i po ile razy w jakich odstępach czasowych? Jakaś specjalna dieta czy wystarczy się trzyma 5 posiłków dziennie? Co na klatkę prócz tej sprężyny co pisałem wyżej? Pompki,jak masz możliwość to podciągnięcia .Diety specjalnej nie musi być ,jedyne co to nie jeść ciężkostrawnych posiłków na noc.Odstępy czasowe 2 min.Na każdą partię mięśni po 3 różne ćwiczenia ,serii 5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 Jeżeli będę skrupulatny to do wakacji da radę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Dokładne i systematyczne ćwiczenia to podstawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Jeżeli będę skrupulatny to do wakacji da radę? Raczej nie.To co napisał Sławek z dodatkiem cierpliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Napisałayby tylko, że więcej protein mniej węglowodanów, to tluszczyk szybciej poleci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ritalato123 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Wszelkie ćwiczenia aerobowe są o dziwo o wiele skuteczniejsze na zrzucanie oponki niż brzuszki. Ja polecam przede wszystkim bieganie i pływanie ale jazda na rolkach czy rowerze też jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 (edited) Co zawiera najwięcej protein? Co zawiera najwięcej węglowodanów? Co jeść najlepiej,a czego nie? Czy do wakacji jest jeszcze szansa,aby zrzucić choć połowę opony i cycki? Jak tylko woda będzie ciepła to będę dużo pływał,bo to uwielbiam,a poza tym do morza mam 400m . Edited May 19, 2013 by p.Agassiza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grader Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Ja bym dorzucił jeszcze biegi jak wolisz rano czy wieczorem. Skoro lubisz wodę, morze to taką rundkę sobie zrób na kondycje po plaży (chociaż lepiej na twardej powierzchni biegać ;P) 1h - 1.5h biegania codziennie i forma będzie supcio .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 (edited) Ile po posiłku muszę czekać,by móc robić sensowne ćwiczenia? Brzuch to jeden z trudniejszych tematów do ogarnięcia jeżeli chodzi o wygląd.Podpowiem Ci tylko aby ćwiczyć go na pusty żołądek ,najlepiej po spaniu przed śniadaniem.W tedy spala się tkankę tłuszczową. Dziennie samych brzuszków robię około150 w dwóch seriach(około 1600i 2200) i póki co zakwasów nie ma. Dodatkowo ćwiczenia na klatę i biceps ze sprężyną. Jeżdżę również na rowerze i gram w piłkę na podwórku,a także ćwiczę intensywnie na w-f ie(nożna). Staram się możliwie dużo spacerować,a także postaram się dziennie biegać około 2 km do sąsiedniej miejscowości i z powrotem ,a jak woda się tylko nagrzeje to pływanie do oporu. W poprzednim roku zaczynałem od połowy czerwca. Jedzenie takie jak wcześniej tyle,że bez słodyczy, no może raz na jakiś czas czekolada oraz ciągle woda .Dziennie z 5/6 posiłków bez podjadania. Nie chcę mieć deski zamiast brzucha,ale choć trochę chcę wyglądać jak człowiek. Pozdrawiam. Edited May 20, 2013 by p.Agassiza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Ja zacząłem treningi 2 kwietnia, do niedzieli zgubiłem 9 kg, 2 - 3 razy w tygodniu biegam, w tej chwili 5 - 6 km, 2 razy w tygodniu siłownia (niestety nie mogę więcej bo pracuję w delegacji i tylko w delegacji chodzę na siłownię) + prace w domu na działce np. rąbanie drzewa. Co do jedzenia to nie podjadam i nie jem późno wieczorem ostatni posiłek najpóźniej o 18 - 19 i jem dużo warzyw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Co zawiera najwięcej protein? Co zawiera najwięcej węglowodanów? Co jeść najlepiej,a czego nie? Proteiny - jajka i mięcho, najlepiej kurczak ;P Mleko. Pieczywo, ziemniaki, makarony - jak najmniej i najlepsze by były pełnoziarniste. Słodycze i cukier - wyrzucić. ;p Edited May 21, 2013 by Ren86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Georobert od jakich dystansów zaczynałeś? Jak zwiększałeś? Jakie tempo? Można pić w trakcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Akurat ja nie mam potrzeby pić w trakcie biegu, ale picie to normalna rzecz. Zaczynałem od 1.5 km takiego udawanego biegu bo po 300 m była pierwsza zadyszka. Teraz przebiegam 5 km w miarę spokojnie, co bieg staram się zwiększać dystans o kilkaset metrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted June 17, 2013 Author Share Posted June 17, 2013 Mam jeszcze do Was takie pytanie,a mianowicie dziennie biegam około 2/3km(w ciągu całego dnia,a nie podczas np. wyznaczonej na to godziny)w okolicy domu(piłka/ganianego itp.),dobrze? Powiedzcie mi ile km powinienem dziennie przejeżdżać na rowerze(kocham jazdę rowerem). Na dniach kupuję licznik więc będę wiedział,a w dodatku powiem,że nie będę upraszczał sobie tego zadani,gdyż będę w miarę możliwości jeździł na najcięższych przerzutkach nie obijając się,a cisnąc w pedały ile sił w nogach,a w dodatku postaram się specjalnie wybierać trasy gdzie jest możliwie najwięcej wzniesień. Podpowiedzcie mi co jeszcze mam wykonywać. Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts