quieen Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 (edited) Właśnie odebrałam - własciwie uratowałam od jednego z moich uczniów koszmarnie zaniedbane akwarium- 37cm x 23, wysokość 28 cm. Jest grzałka (50w, nie wiem, czemu aż taka), filtr - jakaś chińszczyzna, jeszcze nie rozkręciłam świetlówki, więc nie wiem, jaka moc. Ostało się z 20( ! ) ryb- 5 neonków, które jeśli odratuję- idą do oddania. Zastanawiam się nad sensownym zagospodarowaniem kosteczki. Jej jedynym plusem jest to, że mogę sobie uzyskać Ph i twardość, jaką tylko sobie zażyczę. Minusem- sam fakt, że jest 24litrową szklanką. Nie uśmiecha mi sie bojownikarium, nie jestem fanką krewetek. Drobniczki, jako żyworodnej, też nie planuję. Myślałam o jakimś zbiorniku jednogatunkowym, który zniesie te warunki. Byłabym wdzięczna za oświecone idee. Edited May 16, 2013 by quieen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Może jakieś boraraski? Np. B. brigittae, B. merah, B. maculatus, B. micros, B. urophthalmoides. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Dziękuję za pomysł, rzeczywiście rozmiarowo można je rozważyć . Najpierw pomieszam sobie kranówę z RO i zobaczę, jakie osiągnę parametry. Chyba zadowoliłaby mnie mała "ławica" drobiazgów, bo raczej o obsadzie dna można tylko pomarzyć w tych warunkach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts