armandoo Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Witam, proszę o ocenę parametrów wody. Testy wykonane za pomocą testów kropelkowych Zoolek Akwarium zalane 10 dni temu. KH 14 GH 16 PH 7,8 NO2 0 NO3 0 Proszę o opinie i co myślicie o wpuszczaniu powoli rybek...na początek glonojadek , ewentualnie otoski. PS. Dodam , że strasznie szybko rosną mi rośliny , rogatek rośnie w oczach...w ciągu 10 dni jest go dwa razy więcej nież jak go posadziłem.Nie używam nawozów i nie dodawałem do wody żadnej chemii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Parametry jak parametry-każde są dobre, jak obsada jest dobrze dobrana. Rośliny rosną szybko ze względu na to, że na razie woda i podłoże zawierają wszystkie niezbędne składniki w wystarczających ilościach, z czasem będą się one kończyły, więc będzie trzeba je uzupełniać w taki czy inny sposób. "glonojadek" w jakim zbiorniku ma przebywać (ile litrów)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
armandoo Posted May 8, 2013 Author Share Posted May 8, 2013 120 litrów ... akwarium robione na zamówienie jest długie i wysokie tylko wąskie. Chciałem wpuścić na początek dwa otoski i zbrojnika niebieskiego. Nie znam się ale martwi mnie ten poziom ph. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 120 litrów ... akwarium robione na zamówienie jest długie i wysokie tylko wąskie. Czyli jakie wymiary? //Pisownia. +1 Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
armandoo Posted May 9, 2013 Author Share Posted May 9, 2013 Wymiary 90x45x30 Proszę o dalszą ocenę parametrów wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Czekaj jeszcze, to dopiero 10 dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Otoski absolutnie odpadają - trzymam je u siebie, przy GH 8 - 9 i ph 7,6- które już jest mocno za wysokie dla nich. Otoski bym ryzykowała- ale przy Ph od 7,0 w dół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
armandoo Posted May 9, 2013 Author Share Posted May 9, 2013 Pomyślałem , że podmienię dziś trochę wody na wodę demineralizowaną...zawsze obniżę trochę GH i może przy okazji Ph. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts