w_a_c_h Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Hej. Proszę o pomoc w identyfikacji rośliny. pływa po powierzchni i mnoży się drastycznie szybko. Przyszło chyba na mchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Na moje oko jest to subwassertang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Mini pelia-Riccardia chamedryfolia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firafix Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Nie sądzicie,że to wgłębka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Nie sądzicie,że to wgłębka?Wydaje mi się, że nie, chociaż... Według mnie mini pelia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Jak dla mnie to wgłębka zmieszana z pelią. Lewa część to typowa wgłębka, a prawa pelia. Zdjęcie lepszej jakości rozwiązałoby problem. Pelia nie rośnie nadzwyczajnie szybko w przeciwieństwie do wgłębki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Zdjęcie lepszej jakości rozwiązałoby problem.Może nie tyle lepszej jakości, co pokazujące to zielsko w akwa. Chociaż, jeżeli pływa po powierzchni i szybko się rozrasta, to faktycznie wgłębka.Wcześniej nie zwróciłem uwagi na opis, tylko spojrzałem na fotkę. A dodatkowo mogła się tam zaplątać i mini pelia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaze Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Wg mnie to wgłębka. Choć wgłębka przy intensywnym wzroście wytwarza długie nitki z małymi listkami, a tu tych nitek nie widzę, chyba że wycięte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts