NFSMW Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Cześć. Otóż karmy jakie posiadam to : -Bio-Vit -Spirulina -Ovo-vit -Dafania ( suszona ) -Artemia -Mix -"Kirll flake-Tropical" -Vitality Otóż karmię różnie, z rana nie ma nikt możliwości karmienia rybek, więc gdy przychodzę jest po godzinie 14 i wtedy podaję np.Spirulina a tak po 20/21 inny pokarm płatkowy, artemie podaje raz na tydzień. Dręczy mnie te pytanie czy taka karma może zostać a czy może coś jeszcze dorzucić żeby była jeszcze bogatsza. Ryby to Neony Innesa, Gupiki Pawie Oczka, Bojownik, Kiryski Panda, Razbory Klinowe. PS. ww. ryby nie są w jednym akwarium !!! lecz karmie je tymi samymi karmami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Wystarczająco urozmaicone menu, nie musisz nic dodawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macin Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 To żeby nie tworzyć takiego samego tematu. Czym uzupełnić dietę? Mam neony czerwone, drobnoustki (całe 3 sztuki), otoski, krewetki amano, pinokio, czerwone i pomarańczowe (na razie w sumie 25 sztuk). Nad główną rybką się zastanawiam (może będzie gurami czekoladowe). Pokarmy jakie mam to: jbl nanobel, mrożony oczlik, mrożony czerwony plankton. Co dodać i co podawać codziennie a co rzadziej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Dla wybarwienia możesz sypnąć JBL NovoColor albo Tetra ProColour(tańsza). Na żadne nie narzekałem i byłem bardzo zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakPla Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 (edited) To żeby nie tworzyć takiego samego tematu. Czym uzupełnić dietę? Mam neony czerwone, drobnoustki (całe 3 sztuki), otoski, krewetki amano, pinokio, czerwone i pomarańczowe (na razie w sumie 25 sztuk). Nad główną rybką się zastanawiam (może będzie gurami czekoladowe). Pokarmy jakie mam to: jbl nanobel, mrożony oczlik, mrożony czerwony plankton. Co dodać i co podawać codziennie a co rzadziej? Pomyśl jeszcze o pokarmie roślinnym, na przykład spirulina. Dla krewetek mogą być tabletki. Edited September 22, 2013 by ahr Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macin Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 No więc kupiłem dla krewetek shrimpnature zielony (jest już ich 40, czekam na 10 żółtych). Dodam jeszcze do zestawu novocolor i może faktycznie spirulinę (dojdą jeszcze razbory galaxy) i będzie gitara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts