air Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Jaki rodzaj filtra do akwarium 30 L ? Polećcie cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 ten filtr powinien być dobry, polecam sklep - sam w nim kupowałem kaskadę, szybka przesyłka ogólnie dobrze lub taka kaskada jak moja tylko na mniejszy litraż Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted April 28, 2009 Author Share Posted April 28, 2009 ,,Podstawowe zdolności oczyszczające traci on już po 18-24 godzinach w filtrze. Po tym okresie filtruje on wodę tylko mechanicznie,, co tzn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 To znaczy, ze ma w sobie wkład węglowy, którego się używa do odfiltrowania różnych substancji z wody (np leków) Węgiel aktywny jest wkładem który wchłania te substancje przez okres własnie około 24godzin Później powinienes go wyciągnąc i masz normalny mechaniczny filtr... Jeśli znów bedziesz chciał użyć węgla, musisz kupić nowy wklad.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted April 29, 2009 Author Share Posted April 29, 2009 zeby to załozyc to bez przerabiania pokrywy sie nie obejdzie? I w_ogóle jak to się montuje? mod: proszę o poprawne pisanie postów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 przy każdym filtrze masz instrukcję obsługi- jak należy go podłączać. a co do pokrywy- już Ci pisałam,że należy wyciąć mały otwór... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 przy każdym filtrze masz instrukcję obsługi- jak należy go podłączać. a co do pokrywy- już Ci pisałam,że należy wyciąć mały otwór... mały? to moja pokrywa ps# pierwszy raz robiłem hosting, jakby coś nie teges proszę pisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 czepiasz się- mały to pojęcie względne poza tym wiele pokryw ma specjalnie wyznaczone miejsca na wycięcie ich pod filtr kaskadowy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 to było właśnie wyznaczone wycięcie - wystarczyło wyłamać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 unimax 250 kanistrowy żarcik nie wiem ważne zeby był nie wielki Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 Witam! Mam na oku takie oto filtry proszę o pomoc w wyborze... 1. http://www.allegro.pl/item614945098_hag ... adowy.html 2. http://www.allegro.pl/item619259279_fil ... _100l.html czekam na propozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Poleciłabym Ci zdecydowanie ten drugi. Ten pierwszy jest trochę za słaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 przemyśle ale właśnie mam jakoś większe zaufanie do Aquela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts