malutka243 Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Oto kawałeczek podwodnego świata moich rybek Wymiary: 80x30x40=96l Filtracja: kaskada Aquael FZN-2 Ogrzewanie: grzałka Atman 100W Oświetlenie: 3x18 W Nawożenie: Planta Gainer Pro Ferro+ Fauna: -molinezja 1+3 -platka 1+2 -10xkirysek Flora: *nurzaniec *lagarosyfon madagaskarski *moczarka *bakopa *rogatek *limnofila *rotala *microsorium *anubias *sagittaria subulata *zwartka balansa *zwartka wendta *ludwigia *nadwódka wąskolsitna *nadwódka wielonasienna Parametry: *temperatura: 25 stopni *pH: 7,6 *gH: 18 *kH: 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 schowaj grzałkę za valisnerię, filtr trzeba przyznać, że... dziwny, ale skoro się sprawuje to pogratulować ja bym zamienił moczarkę na kabombę, piękniejsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 co to za urządzenie na ostatniej fotce?? EDIT: Na jakiej zasadzie działa ten filtr?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 olyvka - na ostatnim zdjęciu jest filtr A może dorzucę kabombę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 oli, filtr czytaj uważnie, chłopak jej zmajstrował wygląda jak trumna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 teraz mnie męczy jak to działa... Moze tez bym coś podobnego znajstrował, a może nawet ulepszył coś dodał opatentował i powstały by kolejne rodzaje filtrow.... Hehe lepsze od kubełków... Edit: Troszke ta rurka na środku tylnej szyby psuje cały urok. Poza tym ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Jak chłop znajdzie chwilkę, to opisze co i jak, bo jam nie zorientowana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 a powiedz malutka, jak ci rośliny rosną? z tego co widze masz za słabe oświetlenie, chociaż niektóre rośliny nie wymagają ustawowego 0,5W/L. Ale z nadwódką wiem np z własnego doświadczenia, że przy 0.5W rośnie jak szalona i bardzo szybko się rozmnaża a co za tym idzie akwarium po miesiącu samo na siebie zarabia bo wymieniasz nadwyżki w sklepie za pokarmy nawozy itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Roślinki nawet mi rosną, ta nadwódka po lewej jeszcze niedawno była maleńką roślinką z 3 listkami Może kiedyś dołoży się jeszcze jedną 18W, ażeby lepiej się im rosło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 to fajnie btw. witaj na forum, w końcu ktoś w [prawie] moim wieku z płci przeciwnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Dziękuję za miłe przywitanie 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 to fajnie btw. witaj na forum, w końcu ktoś w [prawie] moim wieku z płci przeciwnej Oj Kirysek... Tylko romanse Ci w głowie malutka243 również witam na forum i cieszę się, że pojawiła się nam tutaj kolejna osoba poważnie podchodząca i do akwarystyki i do czytania regulaminu To akwarium jest super. Pięknie rosną ci roślinki no i aranżacja udana. Trochę mi tylko ten żwir nie pasuje. No i ta rurka niepotrzebnie jest taka widoczna. Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 ja bym dał za podłoże "amazonka" drogie, ale rośliny rosną jak diabli... właśnie oglądałem na roślinnym forum efekty po zaledwie 2 tygodniach, kopara opada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Kirysek nie podrywaj.... jak już tak witasz serdecznie to wyciągaj flache na powitanie a nie.... Witamy Malutka witamy... BTW: - jak sie chłopakowi bedzie nudziło to prosze o PW z informacją o filtrze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 - jak sie chłopakowi bedzie nudziło to prosze o PW z informacją o filtrze :) przyłączam się do prośby. ps. nic nie będę wyciągał A alkoholu nie piję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Hihi Na forum zamieszczę gdzieś opis filtra krok po kroku No właśnie ten żwirek też mi średnio pasuje, ale teraz jak pomyślę, że to wszystko wyjmować mam i zmieniać to aż mi się odechciewa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 rozumiem, że przeprowadzasz się gdzieś w okolice Chorzowa z tym żwirem to niebiezpieczna sprawa, w nim jest najwięcej pożytecznych szczepów bakterii [i we flitrze] więc wydaje mi się, że teraz już "po ptokach". no chyba, że masz gdzie na jakiś czas odstawić neony żeby zbiornik względnie się ustabilizował na nowo z częścią starej wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Jak mi chłop te romanse przeczyta to zły będzie pewnie No właśnie i tu jest ten problem, że nie bardzo mam rybki gdzie przenieść. Można by niby do małego, ale wredy i przerybienie i co z temperaturą, kardynałki i neonki to 2 różne światy. Chyba zostawię tak jak jest i trudno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 z zooleku jedyne co jest dobre, to lekarstwa. nawozy najlepsze są z sera i jbl, oraz tetra. tropical ma słabsze stężenie preparatów, ale za to nadrabia pokarmami do ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 To zakupię jakiś dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr0m Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 NO ja też witam serdecznie AQ Cudo choć możesz przemieścić ten wężyk Namów "chłopa" żeby się zmobilizował i napisał dobre były by też fotki lub rysunki Namówiłaś mnie żebym tez kupił nurzańca do przyszłej 126 Pozdrawiam Kirysek nie możesz żadnej okazji przepuścić hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 widze ze większość sie zafascynowała bardziej filtrem niż baniaczkiem W sumie ja tez i to chyba pierwszy na dodatek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Przepiękne akwaria Jedne z najlepszych na forum Kirysek, toć Ona pisze że ma chłopa a Ty uderzasz xP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 piękne masz akwaria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka243 Posted May 3, 2009 Author Share Posted May 3, 2009 Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts