Deadmau5 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Witam ,potrzebuję jakąś roślinkę pływającą do mojego akwa 25l ,żeby trochę je zaciemnić i stąd moje pytanie jaką polecacie??? Zależy mi żeby była mało wymagająca ponieważ niczym nie nawożę , stosuje tylko kulki w podłoże. Dodam że mam już moczarkę(której od czasu zmiany oświetlenia ze zwykłej żarówki 25w na energooszczędną 8w 6500k brązowieją liście te które są najbliżej świetlówki), kryptokorynę wendtii , microsorium vindelov i anubiasa nana z którego jestem najbardziej zadowolony:) Jest jeszcze sprawa że skrapla mi się woda z pokrywy do akwarium a czytałem że roślinom pływającym to przeszkadza.Więc proszę o porady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasbor Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Rzęsa wodna będzie odpowiednia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarissa Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Polecam rzęsę i wgłębkę - im na pewno skraplanie nie zaszkodzi. Z mojej strony powiem, że mam i pistię i limnobium rozłogowe przy skraplającej się wodzie i problemu również nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Również mam pistię i cały czas skrapla się na nią woda, a problemów żadnych z nią nie ma. W dodatku ma bardzo ładne korzonki, które dodają uroku akwarium . Dodam, że przez długi czas nie nawoziłem i rosła, dopiero niedawno zacząłem delikatne nawożenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts