Jump to content

karmienie bojownika

maretto
 Share

Recommended Posts

Witam,

mam problem z moim bojownikiem. Otóż od jakiegoś czasu nie może sie on "dopchać" do podawanego jedzenia. Za każdym razem kiedy podpływa do pokarmu inna ryba go płoszy. Jak rozwiązać tą sprawę? Jak karmić rybki, żeby i bojownik coś dostawał?

Próbowałam tak sypać w różnych miejscach, ale te pozostale rybki są tak ruchliwe, że ledwo zjedzą w jednym kącie już przypływają tam, gdzie nasypałam bojownikowi.

Natomiast jesli chodzi o tabletke nie próbowałam. Mogę prosić o jakies szczegóły?

• 3 weeks later...

Tyle, że bojownik pobiera pokarm z powierzchni wody - tak ma skonstruowany otwór gębowy.

Trzeba mu zapewnić odepowiednie warunki przy karmieniu.

Miałam bojownika i zawsze bez wyjątku uchylałam pokrywe, karmiłam go osobno odganiając reszte ryb po tym jak sypnęłam im żarcie. One zajęły sie na chwile swoim papu a w tym czasie bojek mógł spokojnie zjeść. Dzięki temu bardzo sie do siebie zbliżyliśmy - mogłam go na dłoni wyjmować z akwarium, głaskać po płetwach :) Tylko ważna uwaga - porządnie umyć rece czystą gorącą woda i wyszorować paznokcie przed karmieniem w ten sposób!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...