lilkaxx4 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Witam wszystkich Przedstawiam wam nową wersję mojego akwa Wymiary:54l 60x30x30 Oświetlenie:15W Filtracja:minikani 80 Ozdoby: korzeń, kokosy Podloże:Aqua Substrate II+ oraz piasek Rośliny: hmm... do identyfikacji Obsada: bojownik (dojdą dwie bądź trzy samice), kirysek panda x2 (czekam aż pojawią się zoologu aby ich stan wynosił 6), mieczyk x4 (oddam w dobre ręce) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Schowaj tą rurę bo razi i wyłącz te bąbelki ,bo wybijają co2 z wody. A tak to trochę pusto masz dosadź roślin ,zrób trawnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 Trawnik przy takim świetle-chciałbyś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted October 3, 2012 Author Share Posted October 3, 2012 "Schowaj tą rurę bo razi" Będzie skrócona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Witam Wszystkich:) Małe zmiany:) Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Akwa po małej przycince. Ogólnie teraz jest bardziej zarośnięte Zdjęcie było robione jakiś miesiąc temu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Przenieś pompę na zewnątrz zaraz za filtrem na na wyjściu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Przenieś pompę na zewnątrz zaraz za filtrem na na wyjściu.Boję się trochę tego robić bo dziwnie czasami buczy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Nie bój nic jak nigdzie nie dotyka pompka to nie powinno buczeć.Mam u siebie i jest cisza,montując go na zewnątrz zwróć uwagę na to, by ,węże i pompa nie dotykały bezpośrednio szafki w której stoi filtr. Pompkę zamontuj na wyjściu. To zastosowanie pompy w środku z założenia przez firmę aquael jest do akwaterraium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Nie bój nic jak nigdzie nie dotyka pompka to nie powinno buczeć.Mam u siebie i jest cisza,montując go na zewnątrz zwróć uwagę na to, by ,węże i pompa nie dotykały bezpośrednio szafki w której stoi filtr. Pompkę zamontuj na wyjściu. Dzięki:) Ale pomijając filtr to jak ogólne wrażenie akwa? idzie bardziej w stronę "rzuć tą akwarystykę bo się do tego nie nadajesz" czy "jest dobrze, idziesz w dobrym kierunku" ? ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Ale pomijając filtr to jak ogólne wrażenie akwa? idzie bardziej w stronę "rzuć tą akwarystyki bo się do tego nie nadajesz" czy "jest dobrze, idziesz w dobrym kierunku" ? ;PPowiem tak Mieczyk za małe akwa,KIrysek 6x . Nie rzucaj akwarystyka to piękne hobby,lecz wymaga cierpliwości . Wywalił bym ten piach w to miejsce dosypał substratu i dosadził roślin .Pomyśl też o nawożeniu. Bojek no nie wiem jakoś z kirskiem mi nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Powiem tak Mieczyk za małe akwaMieczyków już nie ma:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goosia Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Całkiem nieźle to zaaranżowałeś. Podoba mi się. Nie miesza Ci się substrat z piaskiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Całkiem nieźle to zaaranżowałeś. Podoba mi się. Nie miesza Ci się substrat z piaskiem? Jestem dziewczyną Miesza się trochę ale od czasu do czasu staram się czyścić piach:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 To jak dasz kiryski jak planujesz to będzie nie tylko trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Może jestem ślepy, ale ten zbiornik nawet nigdy nie stał obok prawdziwego BW. Gdzie tutaj jest Black Waters? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Może jestem ślepy, ale ten zbiornik nawet nigdy nie stał obok prawdziwego BW Gdzie tutaj jest Black Waters? Kiedyś było w tym baniaku BW:) Spójrz na temat:) akwarium-bw-t45380.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Mogłaś trochę ambitniejszą nazwę tematu wymyślić W takim razie sorry. Jeżeli chodzi o aktualne akwa to bojowniki lubią zabarwioną wodę, więc zrób coś z tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Fajna aranżacja jednak dwukolorowe podłoże prędzej czy później przy kiryskach będzie pomieszane. Masz bardzo ładnego bojownika. Szkoda żeby samice go ogryzały. Nie rób tego błędu i nie kupuj ich. Z haremu takim małym baniaczku nic dobrego nie wyjdzie- tym bardziej że za mało tu roślin i kryjówek. Tylko się będziesz wkurzać. Jeśli mogę coś zasugerować - folia mająca być tłem wygląda nieestetycznie. Albo zostaw jednolity brystol albo pognieciony brystol -bo chyba taki efekt chciałaś osiągnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilkaxx4 Posted January 13, 2013 Author Share Posted January 13, 2013 Masz bardzo ładnego bojownika. Szkoda żeby samice go ogryzały. Nie rób tego błędu i nie kupuj ich. Z haremu takim małym baniaczku nic dobrego nie wyjdzie- tym bardziej że za mało tu roślin i kryjówek. Tylko się będziesz wkurzać.Samice już są,ale nie ma z nimi problemu. Będzie tylko problem z małymi, ponieważ wszystkie samice złożyły ikrę Najdziwniejsze jest to,że w jednym gnieździe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts