speedybike Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Witam. Nie wiem, czy nie daje za dużo jedzenia moim rybom.... Co prawda obojętnie ile wsypię to zjedzą (mam większość Molinezji) Dodaję zdjęcie, z dawką dzienną tego co im sypię. Dostają taką porcję rano i wieczorem.Dużo to ?Mało? w sam raz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Jak dla mnie to jest za dużo pokarmu. Ile masz tych molinezji? Ryby generalnie wszystko zjedzą chyba że już naprawdę za dużo wsypiesz pokarmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedybike Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Mój zwierzyniec: 1x Zwinnik ogonopręgi 1x Zbrojnik niebieski 10x Molinezja ostrousta 4x Zmienniak wielobarwny (Platka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Wydaje mi się, że to trochę za dużo. Lepiej karmić dwa razy dziennie mniejszymi porcjami, tak, żeby jak najmniej zostawało. PS. Oddaj zwinnika - za małe akwa na jego stadko, a trzymanie pojedyńczego to męczarnia dla ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedybike Posted September 27, 2012 Author Share Posted September 27, 2012 Już zmniejszyłem porcje. Co do Zwinnika...on już jest dorosły, dostaliśmy go od znajomej z 50litrowego akwarium , gdzie jest tyle ryb co w moim 112. Obserwuję go od początku, pływa z innymi rybami, nie jest znerwicowany, nie zachowuje się dziwnie.... Jak go oddam to gdzie? Do tej znajomej? Bez sensu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 http://www.superakwarium.pl/zwinnik-ogo ... id421.html Tak na marginesie- wymagania co do akwarium i ilości tych rybek. Chociaż zapewne oddanie go i znalezienie mu odpowiedniego akwarium nie będzie proste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts