mardow Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Akwarium powstało na dojrzałym filtrze, wodzie oraz podłożu. Start: 13.07.2012 Akwarium: 60x33x30 Podłoże: Substrat Plant Substrate 2,5L + podłoże Planta Soil 5L Nawożenie Tropica Plant Nutrition Plus Liquid - 1ml/dzień, CO2 - 7h/24h. Oświetlenie Aluminiowa belka 2x24W (1xPHILIPS Aquarelle 10000K i 1x, która była w zestawie 6500k) Czas świecenia 7h/24h. Rośliny: - Echinodorus Red Devil - Staurogune rapens - Blyxa japonica - Vallisneria nana Zwierzęta: Bystrzyk Amandy (Hyphessobrycon Amandae) Otocinklus przyujściowy (Macrotocinclus affinis) Krewetka Red Cherry Filtracja: Kubełek Tetra Tec Ex 400 oraz kaskada Aquael FZN-2 Ogrzewanie: Sera 75W Zobaczymy co z tego wyrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Fajnie się zapowiada. Z czarnym tłem jak się woda wyklaruje najprawdopodobniej będzie genialnie. Czekam na foto z wyklarowaną wodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Zapowiada się super-mam nadzieję,że będzie przynajmniej lepsze od tamtego aranżu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Już na początku bardzo ładnie aranż wygląda,podoba mi się. Czy ja widzę bojka o którym nie wspomniałeś? Ładny korzeń,dodaje charakteru,widział bym na nim niewielkie kępki mchu(może Tajwan) ale nie na całości,w odstępach.Możesz narobić szału.Kombinacji masz wiele,czekam na rozwój akwarium. Pozytywny zbiornik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 13, 2012 Author Share Posted July 13, 2012 grzegrzół, bojek pływa bo mi się ostał z tamtej bańki, we wtorek wpływa docelowa obsada a bojek ląduje w innym zbiorniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandacz Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Akwarium naprawde fajne . Masz fajną głembie . Fajny korzonek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Fajny korzonek. Zobaczymy jak to będzie wyglądać jak zarośnie ale myślę, że efekt będzie więcej niż zadowalający:). Nie myślałeś żeby zamiast nurzańca dać hydrocotyle? Fajnie by się pięło na tym korzeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 14, 2012 Author Share Posted July 14, 2012 Uwierz mi na słowo, Vallisneria nana lepiej będzie pasowała do tego co będzie dalej Hydrocotyle, nawet najmniejsza sp.japan, zmniejszyłaby i zmiażdżyła zbiornik - oczywiście mowa o posadzeniu jej przy korzeniach i puszczeniu do góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 14, 2012 Author Share Posted July 14, 2012 Dziś, na szybko, telefonem Woda już jak kryształ. Nie czepiajcie się grzałki, przyssawek i innych widocznych pierdół - niedługo znikną. Tło będzie jasne - białe. Założyłem ciemne ale nie pasowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 28, 2012 Author Share Posted July 28, 2012 Akwarium ma ponad dwa tygodnie - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trelemorele Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Mardow mógłbym wiedzieć jakie masz wkłady w kubełku ? bo ja do tej pory się borykam z pyłem :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 28, 2012 Author Share Posted July 28, 2012 W każdym swoim kuble, obsługującym moje zbiorniki mam włożoną ceramikę i gąbkę jako pierwsze medium. Pył może być spowodowany, np. kopiącą obsadą lub czymś innym, niekoniecznie tym, że masz złe wkłady - nawet w 99% wątpię w to, że właśnie to jest przyczyną twojego problemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trelemorele Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Racja, moje kiryski to są prze wariaty co do tematu to akwa bardzo ładne ale bardziej mi się podobało poprzednie zanim założyłeś to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 Ale masz korzeń. Będzie na nim mech?? Super rozmieszczenie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Nie będzie mchu na korzeniu. Niedługo foty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted December 21, 2012 Author Share Posted December 21, 2012 Minęło trochę czasu, czas na aktualizację. Po nowym roku, przód akwarium porośnie eleocharis acicularis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Się zapuściło. Ja bym tutaj widział ładne gupiki . Akwarium bomba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted December 21, 2012 Author Share Posted December 21, 2012 Trzymam w nim 10szt. Rasbora maculata, kilka krewetek Amano i Red Cherry, 3szt. Otosika przyujściowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted February 14, 2013 Author Share Posted February 14, 2013 Coś się kończy, coś zaczyna. Baniak strasznie zapuściłem i postanowiłem go zlikwidować, następne akwarium będzie na pełnym Seachem-ie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted February 15, 2013 Author Share Posted February 15, 2013 Link do nowego tematu - mardow-no-3-t56228.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts