fenyla Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Witam! Mam bojowniki-1samca i 4 samiczki. Czy akwarium 25l byłoby dla nich ok? czy 30L?czy większe?nie chcę pozbywać się rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Minimum 70 litrów gęsto zarośnięte z kryjówkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 60-70 litrów to minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rek Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Nie jestem pewien, ale czy bojowniki nie powinny pływać osobno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Nie jestem pewien, ale czy bojowniki nie powinny pływać osobno? Samce powinny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garfield_arbucle Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 ja jak miałam bojowniki to stosowałam zasadę co najmniej 8l / rybkę, moja koleżanka, która "siedzi" w akwarystyce tak mi podała - ja jestem jednak laikiem póki co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 ja jak miałam bojowniki to stosowałam zasadę co najmniej 8l / rybkę, moja koleżanka, która "siedzi" w akwarystyce tak mi podała - ja jestem jednak laikiem póki co Czyli wg ciebie a raczej twojej koleżanki bojownik może być w akwarium 8l... Co za bzdura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garfield_arbucle Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 kiedy miałam "bojowniki", nie pojedynczego bojownika Dla jednego samca i 2 samiczek (dogadywały się bez problemów) miałam akwarium 23, czy 24 litry. Kiedy miałam jednego bojownika był on w tym samym akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 kiedy miałam "bojowniki", nie pojedynczego bojownika Dla jednego samca i 2 samiczek (dogadywały się bez problemów) miałam akwarium 23, czy 24 litry. Kiedy miałam jednego bojownika był on w tym samym akwarium Ludzie trzymają ryby w 3 litrowych kulach , czy uważasz że jest im tam dobrze? Bo ja myślę że się tam męczą. Dla haremu bojków min. 45l a nawet 54l nie będzie za dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Jak chcesz mieć w miarę bezkonfliktową obsadę z 5 bojkami to wydaje mi się że potrzebujesz minimum 120l akwarium i to gęsto zarośniętego z wieloma kryjówkami, w mniejszym będą się ciągle przeganiać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Różnie bywa. Miałem 1+3 w 200l dosyć gęsto zarośniętym i była rozpierducha. Dlatego im więcej litrów, tym lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał132 Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Jakieś 50-70l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Weź pod uwagę to że samiec może się niedogadać z każdą samicą a to może poskutkować jej padnięciem.Chyba że dużo roślin i kryjówek np.kokos,groty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts