Spucz Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Witam was. Dzięki pomocy waszych kolegów z forum zebrałem się i przygotowałem zbiornik 100l w biotopie Tanganika Co do danych technicznych: Wymiary; dł.66cm szer. 41cm wys. 38cm=100L Filtr: zewnętrzny Fluwal 204 Grzałka 100w Oświetlenie 2x 18 W PHILIPS MASTER TL-D 865 18W 590mm 6500K Wartości wody: Ph= 7,8 Twardość 19 kropli na 5ml No-2 wartości bliskie zera No -3 wartości bliskie zera Mieszkańcy Muszlowiec wielopręgi 7 sztuk. Może ktoś mi powiedzieć, jak rozróżnić samca od samicy? Rośliny Nurzaniec Nurzaniec Gigantea Podłoże żwir i piach kwarcowy Ozdobnie i funkcjonalnie Muszle winniczków i łupki wapienne To nie jest oczywiście gotowe akwarium. Nie chce w nim grzebać jak dopiero wpuściłem ryby. Niech się poczują dobrze w zbiorniku, zaczną ryć i kopać a wtedy dopiero coś dołożę, coś zabiorę SERDECZNIE DZIĘKUJE SYMPATYCZNYM UŻYTKOWNIKOM, KTÓRZY ZAWSZE SŁUŻYLI MI RADĄ I POMOCĄ! Zdjęcia, będzie mało zdjęc ryb, do mnie już przywykły, ale jak tylko z aparatem podchodziłem to uciekały Co do planów na przyszłość: Nurzaniec gigantea ma rosnąć i zakryć w ten sposób akwarium aby panował półmrok Glony powinny się rozrosnąć i pokryć łupki Rybki mają się rozmnażać Trzymajcie kciuki Zapraszam do komentowania, co się podoba a co nie. Walcie prosto z mostu. Wiem, że grzałka i filtr krzywo stoją i wypada je ukryć ale nie pomyślałem o tym przed wpuszczeniem ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Fajnie się zapowiada. Daj jakąś fotkę zupełnie od przodu baniaczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pstrag222 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 No no bardzo przyjemny dla oka baniaczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Fajnie się zapowiada. Daj jakąś fotkę zupełnie od przodu baniaczka. Dokładnie, brakuje fotki tak centralnie z przodu. Ładnie to wygląda. Podoba mi się, choć nie gustuję "w praktyce" w muszlowcach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spucz Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Z przodu jakoś nie może mi wyjść ładne zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Co ty chcesz od tych zdjęć? Złe nie są, a baniaczek fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Akwarium generalnie ładne ale ten składzik kamieni wygląda średnio naturalnie. Rybki bardzo ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spucz Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Chciałem rozsypać te łupki i poustawiać, ryby miałby już wyznaczone terytoria ale wtedy beznadziejnie by wyglądało bo tak wysokie akwarium ryby na dnie, kamienie na dnie i pusto powyżej 20cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 A mi się wydaje, że właśnie dobrze to wygląda. Inaczej byłoby za płasko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Można inaczej bez stonehenge'a. http://img37.imageshack.us/img37/2184/02mal.jpg Akwarium Shem'a, byłego moderatora. Niestety nie znalazłem galerii. Taki układ polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Kamloty pewnie prędzej czy później poprzestawiasz, bo każdemu się kiedyś znudzi patrzenie ciągle na tą samą kompozycję, ale teraz też jest bardzo ładnie, a rybki prześliczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Akwarium bomba! Jedyne co bym zmienił to (jak wspomniano) układ kamieni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spucz Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Teraz mam problem bo te małe skurczybyki chowają się w tych łupkach. Dzisiaj patrzę, a one sobie spod nich wyciągają piasek. Oby tylko nie osunęło się to i nie zbiło akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Musisz podłożyć styropian jak najszybciej pod kamienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spucz Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Zmniejszę im trochę tą budowlę jednak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 To daj fotkę jak pozmieniasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spucz Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Nawet nie wiecie jak się cieszę, że ja jako początkujący akwarysta wzbudzam takie zainteresowanie wśród was doświadczonych hodowców. Jutro wszytsko załatwie znaczy dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Nawet nie wiecie jak się cieszę, że ja jako początkujący akwarysta wzbudzam takie zainteresowanie wśród was doświadczonych hodowców. Jutro wszytsko załatwie znaczy dziś Hmmm, z tego co zauważyłem to największe zainteresowaniem cieszą się przypadki beznadziejne Ale to taki żarcik. Najważniejsze to postępowac według rad Generalnie dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Nawet nie wiecie jak się cieszę, że ja jako początkujący akwarysta wzbudzam takie zainteresowanie wśród was doświadczonych hodowców. Jutro wszytsko załatwie znaczy dziśZ tymi doświadczonymi to nie przesadzaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts