Maraca$z Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Czy aqua substrate II można wymieszać ze zwykłym żwirem ? Jęsli tak to jakby było najlepiej -wogóle wymieszać- -wymieszać warstwowo że na dole aqua a na wyżej żwir lub na odwrót -czy moze w niektórych miejscach dac aqua a na środek np.tam gdzie ma być mniej roślin dać żwir ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Substrat daj na spód , najlepiej pod całym żwirkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Miałam substrat w poprzednim akwa na samym jego początku więc mogę coś dopisać do tematu Tak jak napisał danielek001 substrat dajesz pod cały żwirek ale nie za dużo. Według mnie najlepiej lekko wsadzić roślinki w to podłoże i dopiero wtedy delikatnie dosypać żwirku. Poza tym warto dokładnie ubić i substrat i później żwirek, bo bez tego szybko będzie ci się wszystko mieszało i brudziło wodę w akwa. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
paco1981 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 A czy to podłoże trzeba wymieniać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Tak ale raz na około 1-2 lata. Wiąże się to z restartem zbiornika i porządkami ale jeśli się bardzo dba o zbiornik, to można to robić jeszcze rzadziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 niestety większość podłoża trzeba co jakiś czas wymienić są one różne w zależności od akwa /patrz powyżej/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts