Mobika Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Witam. W moim krewetkarium mieszka obecnie 12 sztu FR. Mam z nimi pewien problem.. Krewetki są bardzo wybredne. Zaopatrzyłam się w banany, shrimp sticks, paszę, polarm tonący, spirulinę [...] a one jedzą tylko i wyłącznie glony, oraz mech jawajski.. zaserwowałam im dzisiaj owocka, lewo co dwie sztuki się skusiły. Czy jest możliwość, żeby z biegiem czasu, zaczęły jeść więcej pokarmów? Mam czekać, czy probować im coś dawać? Będę wdzieczna za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Skoro nie lubią to trudno. Jak ty nie lubisz np. flaczków to też nie chcesz żeby Ci ktoś je serwował na siłę O krewetki się nie martw. Skoro same znajdują sobie pożywienie to nie zdechną z głodu. pozdr ps. search.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Masz za małe akwarium, nawet jak na 1 molly, glonojad też powinien mieć co najmniej 120l... reszta rybek ok. Krewecie po prostu jedzą to co lubią... a jeśli nie chcą jeść nic innego po za glonami, to najwyraźniej nie są głodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Tym się nie przejmuj.Moje krewetki sakura nie jadły nic przez tydzień.Nic,znaczy glony.Jak wyczyściły akwarium jedzą wszystko. Atreyu: Temat z marca. Autorka tematu przez te kilka miesięcy chyba sobie poradziła z problemem. Nie odkopujcie starych tematów. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts