Pan Kostur Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Witam, może to pytanie które zadam wydaje się zbyt łatwe, banalne, lecz mnie nurtuje czy w kotniku typu takiego jak zdjęcie podałem, małe rybki mają wypływać, czy zostawać? Inaczej. Gdy wiem, że ryba ma za chwilę urodzić (mam tu na myśli platkę) umieszczę ją w kotniku, i myślę że narybek ma wypływać z kotnika, ale nie jestem pewien. I jeszcze jedno pytanko. Czy samiec i inna samica platki nie są potencjalnym zagrożeniem dla narybku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter2440 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Platki zjedzą swoje małe rybki, są zagrożeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Miałam kiedyś taki kotnik i młode nigdy z niego nie wypływały, więc nie powinno być problem. Tak jak napisał piter, rodzice są zagrożeniem dla narybku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Chyba zadaniem kotnika jest aby narybek był w środku a nie wpływał bo chyba zależy ci na potomstwie. Chyba że masz dziurę w kotnika to małe wypłynąć i.....bye bye. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Najprostszy z kotników. Umieszcza się go w wodzie razem z samicą. W ściankach są kratki którymi młode uciekną. Takie kotniki zazwyczaj umieszcza się w akwariach rozrodczych. Wiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts