przemok96 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam, kupiłem korzeń na allegro(link niżej), zastanawiam się jakie zabiegi musi przejść, żeby włożyć go do akwarium i żeby nic ze sobą nie przyniósł. Jaki to rodzaj drzewa? http://allegro.pl/korzenie-na-wage-aqua ... 71972.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zabiegi musi przejść bo jest to suche drewno.Korzeń z azji niby może i tak ważne że nie z iglaka viewtopic.php?f=7&t=11051 Zapytaj o rodzaj sprzedajacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirpio Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 z akacji może być jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok96 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Korzeń troszkę leżał, aż w końcu znalazłem garnek w którym mógłbym go wygotować. W tym tygodniu miałem full pracy i zapomniałem wymienić wody, dzisiaj go chciałem wygotować. Jak wylałem wodę to śmierdziała jak gnojówa. Korzeń narazie się gotuje. Moje pytanie: czy jeżeli go włożę do akwarium po 2h gotowaniu to rybkom, a przede wszystkim nie zaszkodzi krewetkom?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurolsky folklor Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Jeżeli podmieniasz często wodę (codziennie lub nawet częściej), woda nie śmierdzi, ewentualnie tylko trochę korzeń. Sam tak robiłem. Najlepiej jest go wygotować, pozbędziesz się garbników (podobnież nie będzie się także tak szybko rozkładał, w co wątpię), i jeżeli moczysz, to z dodatkiem soli. W akwarium powinien przestać śmierdzieć, ponieważ duża ilość wody, woda krąży, jest sporo bakterii, filtr, wiec nic złego nie powinno się dziać (chociaż także jest to możliwe). Nic żadnym rybkom ani krewetkom nie powinno się stać. P.S. Jeżeli korzeń jest za duży na gotowanie, można go do piekarnika (o ile suchy, plus trzeba jednak uważać), ewentualnie polać go kilka razy wrzątkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S'Sayan Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Weź go spreparuj w razie czego. Jest tego pełno na forum więc nie będę Tobie tutaj pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator ahaed Opublikowano 8 Października 2011 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 viewtopic.php?f=7&t=11051 + viewtopic.php?f=7&t=11052 Zamykam i przyznaję ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi