rafikrafiki Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Kupiłem filterek Aquael Versamax FZN-1 filtr kaskadowy 20-100 500lh do mojego krewetkarium 30 l. I tak się zastanawiam. Czy trzeba zastosować na wlot prefiltr gąbkowy tak aby nie wciągało krewetek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DRAGO_ Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Nie ryzykowałbym i zamontował gąbkę. Może nie ma tam dużych szczelin ale jak się przyśsie to wiesz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 Szczelinki są ponad milimetrowe, więc pewnie bez gąbki się nie obejdzie. Szkoda by było aby wciągnęło mi krewecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Pewnie że ci wciągnie, szczególnie w tak małym baniaku. Na wlot niekoniecznie gąbka, szkoda miejsca w akwa, może być nawet pończocha. Filtr oczywiście będzie trzeba skręcić, ale z tym sobie poradzisz przy pomocy tego pokrętła na górze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 Pewnie że ci wciągnie, szczególnie w tak małym baniaku. Na wlot niekoniecznie gąbka, szkoda miejsca w akwa, może być nawet pończocha. Filtr oczywiście będzie trzeba skręcić, ale z tym sobie poradzisz przy pomocy tego pokrętła na górze. Dzięki za radę Skorzystam jednak z tej pończochy, bo miejsce jest najważniejsze. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts