Martino74 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Jaki mech proponujecie do krewetkarium 25l będą w nim krewetki red cherry i amano i czy nadaje się mech wyrwany z ogródka lub lasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 czy nadaje się mech wyrwany z ogródka lub lasu.chyba se jaja robisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 No co Ty nie nadaje się.U siebie mam java moss,ale możesz też dać taiwan moss,christmas, co wolisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Wszystkie rodzaje mchów akwarystycznych możesz tam dać. Jak mieszkach koło jakiegoś potoku, to może znajdziesz zdrojka.. Na tło polecam, np. Tajwan Moss, a na korzenie to Java Moss Hmm, dam mój mech do identyfikacji, bo nikt nie wie co to za mech.. Nigdy takiego nie widziałem, na początku miał nawet długie łodygi i się nawet teraz to się rozrasta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 czy nadaje się mech wyrwany z ogródka lub lasu.chyba se jaja robisz Pytam się dlatego że tak kiedyś słyszałem że może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Tak, tylko taki mech musisz przyzwyczajać stopniowo do wody.. Mech z lasu nie jest do tego przystosowany.. viewtopic.php?f=43&p=140562 PS Jak będziesz chciał kupować mech, to lepiej od jakiegoś akwarysty, bo w sklepie teraz są makabryczne ceny (mi chcieli wcisnąć za 15zł Jave, a w pudełku 125ml same dno, nawet nie po brzegi..) Przykład : http://sklep.roslinyakwariowe.pl/roslin ... 1_198.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Słyszałem że mchy z naszych lasów można z powodzeniem trzymać w akwarium. Na innym forum kiedyś coś o tym czytałem - facet wyrwał mech z lasu, oczyścił z ziemi , umył i normalnie rósł mu w akwarium całkiem ponoć ładnie. Tylko podobno lepiej brać mchy które są blisko wody lub zanurzone w niej. Podobno się przystosowuję do całkowitego zanurzenia. Kolejny przypadek do sprawdzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Nie wiem jak jest z mchami nie rosnącymi w wodzie,natomiast mogę polecić peacoc moss u mnie bardzo ładnie rośnie,szybko się rozrasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts