cherry Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Urządzam akwarium i odkupiłam od koleżanki kilka rzeczy. Wśród nich dostałam Filter Start firmy JBL- żywe bakterie do filtra. I teraz pytanie kiedy należy go zastosować. Mam od dziś wodę z uzdatniaczem, filtr działa... Kiedy zatem? A i jeszcze jedno pytanie - czy kiedy woda się klaruje ma być włączone światło w akwa? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Nie lej chemii do wody. Takie jest moje zdanie. Odczekaj 2 tygodnie z włączonym non-stop filtrem i będzie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Tak,ma być włączone światło ale nie non stop 10 godzin wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Nie lej chemii do wody. Takie jest moje zdanie. Odczekaj 2 tygodnie z włączonym non-stop filtrem i będzie dobrze. To nie jest chemia... Jak masz to wlej, "kilka" bakterii więcej nie spowoduje rewolucji tak jak piszą w "instrukcji obsługi" ale też nie zaszkodzi. Ocena jakości wody pod względem związków azotowych w "rękach" testów, które warto kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts