michal1003 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 oto link mojego akwarium na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=zGmTl0pnogw jakie zmiany pomóżcie nie wywalę danio DOKUPIĘ:BOJOWNIKA a jak będzie agresywny to dam go do akwarium 20l oddzielnego (nie kuli) CO MYŚLICIE O TYCH RYBKACH DO MOJEGO AKWARIUM?: mieczyki 2,jaka cena? kosiarki 1 albo 2 jaka cena? molinezje 1 albo 2 jaka cena? krewetki 2 jaka cena? gupiki 5 jaka cena? czy te rybki wyżej mogą być z tymi co mam czyli 7 neonków,1 danio,2 gupiki,no i bojownik ale on to jak będzie agresywny to go wywalę do akwarium 20l(nie kuli) PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ BO NIE WIEDZIAŁEM JAK SIĘ SPYTAĆ O TO WSZYSTKO BOJOWNIK NA PEWNO BĘDZIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 a i sorry miało być doradźcie :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Edytuj posty. Masz za małe akwa. na ryby które w nim trzymasz One się męczą. mieczyki-3zł kosiarki-2,50zł molinezje-3zł? krewetki-zależy jakie? gupiki-4zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Do twojego akwarium to tylko kilka gupików lub jeden bojownik i kilka krewetek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 a ile kosztują te najtańsze krewetki? a ile kosztuje bojownik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 -Bojownik 5zł -Krewetki załóżmy ,że RC około 2,50zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorcor Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Bojownik nei może być z gupikami bo poobgryza im ogony i padną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 no wiesz kolego zobaczę może trafię na spokojnego bojka bo takiego miałem ale padł nie wiem czemu ale on tylko ganiał danio a danio był szybszy od niego i tyle DZIĘKI KOLEGO ZA CENĘ KREWETEK RC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcioem Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ma być ocena,więc ją daję..bida z nędzą. kosiarki w tym słoiczku trzymasz czy dopiero masz zamiar ? ogólnie to paprykarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Podejrzewam że to krewetkarium aquaela więc możesz tam mieć następujące ryby : gupiki najlepiej endlera ślimaki krewetki karłowate i tyle lub bojownika (samca) + krewetki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 tomcioem ty nie przesadzasz mnie się podoba i oto chodzi,jeśli ty to nazywasz słoiczkiem to jesteś pojebany bo są mniejsze akwaria a mi te wystarcza i będę tam trzymał co mi się podoba ale chciałem ocene to ją mam heh ale od krytyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Wiedz że męczysz ryby ale w twoim mniemaniu to tylko zwierzęta ale ty przecie jesteś człowiekiem i wszystko ci wolno i masz to w dupie czy te zwierzęta się męczą czy nie co nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 tak bo według mnie jest to pierdzielenie bo rybki sobie swobodnie pływają a i dokupię bojownika,molinezje gupiki i mieczyki molinezje 1,gupiki 3 mieczyki 2 i kilka neonków i jednego bojka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 ale bez przesady bo to akwarium nie jest słoiczkiem ani puszką a na większe szkoda mi kasy bo to akwarium jest ozdoba mojego pokoju a i lubie jak jest w nim dużo zieleniny i rybek heh a i jak może takie małe się meczyć niby w takim dużym akwarium bo w zoologicznym wszystkie są takie i trzymają tam te rybki nie a one się nie męczą według mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 michal1003 widziałeś kiedyś mieczyka który jest skarłowaciały więc zobaczysz u siebie Wygląda gorzej jak babcia z laską i z garbem. W zoologu hmm trzymają ryby na chwilę w danym akwarium nawet w 5 l słoiku bo i tak się sprzedadzą a im na tym tylko zależy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 ty co ty wogólę do mnie mówisz przecież ja nie mam mieczyka a w sumie mnie przekonałeś nie kupię mieczyków,ale molinezje i gupiki kupię i bojownika a neonkom nic nie będzie w moim akwarium a i kosiarkę kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 ale teraz mam pytanko ile musiałbym kupić kosiarek żeby nie było im smutno bo wiem że one są stadne bo jednej nie kupię tylko ile a i molinezje to może byś jedna czy musi kilka?ile? kosiarki może być jedna czy kilka ? ile? bo po jednej nie kupię bo im bedzie smutno chyba co nie to jak mi polecisz tylko nie zaczynaj ze za małe akwarium ,mój kolega ma 25l i ma w nim 1 molinezje,gupiki,neonki,danio, glonojada i kilka innych z tego co zauważyłem to nie wyjeżdzaj mi tu z tym że w słoiku nie trzyma się ryb itp.tylko doradz bo i tak kupię i tak a jak nie to się spytam w zoologu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia12525 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Wiesz.. skoro "i tak kupisz i tak" to co sie pytasz wg? niszczysz nerwy tylko tym, ktorym zalezy na zwierzetach... ciekawe co ty bys powiedzial jakby cie zamkli z cala rodzina i sasiadami w pokoju 5x5metrow na tydz.. zaj**** zabawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 A czy ty wiesz jakie rozmiary osiągają rybki, które chcesz kupić, głównie mi chodzi o kosiarki i molinezje??? Masz akwarium kostkę, przecież one będą się odbijały od ścianki do ścianki a nie pływały. A bojownika wpuść, najlepiej z kubeczka jak lubisz sobie popatrzeć na rzeźnię w akwa. Powodzenia.... Kolego jedna rada: nie męcz zwierząt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 I co ja mam ci odpisać Stracisz tylko pieniądze bo te ryby które zamierzasz kupić w szczególności kosiarki padną ci tak szybko że się nawet nie zorientujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Pewnie za jakiś czas kolega napisze temat w stylu: czemu mi rybki padają, dlaczego mam mętną wodę itd... No tak sklepy zoologiczne zarobią trochę na nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 I tak oto od słowa do słowa przeszło do kłótni. Oczywiście ,że nie powinien trzymać tych rybek i każdy próbuję to wytłumaczyć ale spokojnie bez takich nerwów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Po co Michał miał by to pisać skoro my tu mu do głowy wbijamy a on wie swoje Niech sam nie na własnej skórze dowie tego co my i pan google mu podpowiada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Właśnie chyba dyskusja nie zmierza w dobrym kierunku. Wypowiedziała się jedna strona, druga strona. Nie doszło do konsensusu, ale opinie zostały wyrażone, więc może ktoś zamknie ten temat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia12525 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 a w sklepie powiedza mu cos w stylu : "no oczywiscie, ze tak moze byc..."itp. Pamietam jak zakladalam swoje pierwsze akwa... bylam taka napalona i nieoczytana(niestety!!)... Wydalam sporo kasy na rybki.. w tym brzanki sumatrzanskie...sztuk 2(!!!!!!)i po niecalych 2tyg zastanawialam sie gdzie znikaja mi rybki;((danio, neonki, male moli), kazdy uczy sie na swoich bledach... wspolczuc tylko rybka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts