Jump to content

Jak wam się podoba moje akwarium 30l?jakie zmiany?dojadzcie.

michal1003
 Share

Recommended Posts

oto link mojego akwarium na youtubie

http://www.youtube.com/watch?v=zGmTl0pnogw

jakie zmiany pomóżcie

nie wywalę danio

DOKUPIĘ:BOJOWNIKA a jak będzie agresywny to dam go do akwarium 20l oddzielnego (nie kuli)

CO MYŚLICIE O TYCH RYBKACH DO MOJEGO AKWARIUM?:

mieczyki 2,jaka cena?

kosiarki 1 albo 2 jaka cena?

molinezje 1 albo 2 jaka cena?

krewetki 2 jaka cena?

gupiki 5 jaka cena?

czy te rybki wyżej mogą być z tymi co mam czyli 7 neonków,1 danio,2 gupiki,no i bojownik ale on to jak będzie agresywny to go wywalę do akwarium 20l(nie kuli)

PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ BO NIE WIEDZIAŁEM JAK SIĘ SPYTAĆ O TO WSZYSTKO

BOJOWNIK NA PEWNO BĘDZIE

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ale bez przesady bo to akwarium nie jest słoiczkiem ani puszką a na większe szkoda mi kasy bo to akwarium jest ozdoba mojego pokoju a i lubie jak jest w nim dużo zieleniny i rybek heh a i jak może takie małe się meczyć niby w takim dużym akwarium bo w zoologicznym wszystkie są takie i trzymają tam te rybki nie a one się nie męczą według mnie

michal1003 widziałeś kiedyś mieczyka który jest skarłowaciały więc zobaczysz u siebie :x Wygląda gorzej jak babcia z laską i z garbem. W zoologu hmm trzymają ryby na chwilę w danym akwarium nawet w 5 l słoiku bo i tak się sprzedadzą a im na tym tylko zależy

ale teraz mam pytanko ile musiałbym kupić kosiarek żeby nie było im smutno bo wiem że one są stadne bo jednej nie kupię tylko ile

a i molinezje to może byś jedna czy musi kilka?ile?

kosiarki może być jedna czy kilka ? ile?

bo po jednej nie kupię bo im bedzie smutno chyba co nie to jak mi polecisz

tylko nie zaczynaj ze za małe akwarium ,mój kolega ma 25l i ma w nim 1 molinezje,gupiki,neonki,danio, glonojada i kilka innych z tego co zauważyłem to nie wyjeżdzaj mi tu z tym że w słoiku nie trzyma się ryb itp.tylko doradz bo i tak kupię i tak a jak nie to się spytam w zoologu

A czy ty wiesz jakie rozmiary osiągają rybki, które chcesz kupić, głównie mi chodzi o kosiarki i molinezje??? Masz akwarium kostkę, przecież one będą się odbijały od ścianki do ścianki a nie pływały. A bojownika wpuść, najlepiej z kubeczka jak lubisz sobie popatrzeć na rzeźnię w akwa. Powodzenia....

Kolego jedna rada: nie męcz zwierząt.

:lol: a w sklepie powiedza mu cos w stylu : "no oczywiscie, ze tak moze byc..."itp. Pamietam jak zakladalam swoje pierwsze akwa... bylam taka napalona i nieoczytana(niestety!!)... Wydalam sporo kasy na rybki.. w tym brzanki sumatrzanskie...sztuk 2(!!!!!!)i po niecalych 2tyg zastanawialam sie gdzie znikaja mi rybki;((danio, neonki, male moli), kazdy uczy sie na swoich bledach... wspolczuc tylko rybka...