PANICZ Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Witam, mam szklaną kulę o pojemności 7 litrów i bojownika w środku, jednak ten bojownik nie jest ruchliwy więc nic w tej kuli się nie dzieje. Chciałbym dodać mu jakąś rybkę do towarzystwa. A może glonojad by mógł z nim egzystować w zgodzie i przy okazji obczyszczałby z glonów? (mam pompkę) Co radzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Daj glonka, ale niedużego. mod: Każdy glonojad- czyt. zbrojnik niebieski- nadaje się do minimum 100L, więc nie pisz głupot !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba_selby Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Z kuli zrób sobie lampke nocną Nie trzymaj nic żywego w kuli!!! chcesz miec rybki zainwestuj w akwarium, nawet małe ale akwarium! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Nie daj się męczyć rybce. Kub sobie akwarium polecam 20l zajmie większą powierzchnie ale ryby nie będą się męczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Daj glonka, ale niedużego. człowieku wiesz co piszesz ??? raczej nie wiesz glonojad do 7 l ?? ZWARIOWAŁES ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Glonojad się nie nadaje bo co 2 może 3 dni powinien wymienić wodę a glonojadowi musiałby kupować pastylki aby nie zdechł. EDIT: shaniqa10 mam pytanie ile cm mają papuzie. mod: pisanie postu pod swoim postem jest sprzeczne z regulaminem. Proszę się do niego stosować i edytować posty Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Glonojad się nie nadaje bo co 2 może 3 dni powinien wymienić wodę a glonojadowi musiałby kupować pastylki aby nie zdechł. co 2 , 3 dni wymieniac wode ??? pastylki trzeba kupowac ale to zaden problem DO GLONOJADAA 7 L TO ZA MAŁO !!! SKARŁOWACIAŁ BY W TYCH 7 L .... wiec glonojad odpada.. EDIT: shaniqa10 mam pytanie ile cm mają papuzie. 7 cm moze 8 mierzone od linijki przed chwilką mod: edycja postów nie boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Ja jeżdżę do Janek sklepu zoologicznego dowiedziałem się jednej rzeczy że jak papuzie są to musi być akwarium około 160-180 minimalnie radzę zmienić ja zmieniłem ze 105l na 260l. Tobie też to radze ale kiedy będą miały około 15cm. Moje mają około 15-20 cm. EDIT: Może przesadziłem że co 2-3 dni ale raz w tygodniu powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal005 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 kup sobie jakieś akwarium a kule wywal na śmietnik akwa sie lepiej prezentuje i rybki się w nim lepiej czują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Rybki tak mają większą swobodę. Ale możesz kupić kamienie roślinkę posadzić gdzieś ryby będą miały się gdzie chować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 KULE Są często spotykane w akwarystyce, szczególnie w zestawie ze złotą rybką. Akwaria takie ładnie się prezentują i można je oglądać ze wszystkich stron. Jednak coraz częściej są krytykowane przez akwarystów. Zbiorniki takie mają przeważnie małe pojemności co sprawia, że hodowane w niej rybki żyją na niewielkiej przestrzeni. Wpływa to niekorzystnie na ich rozwój i samopoczucie. Poza tym znajdujące się w niej ryby niejednokrotnie cierpią na choroby oczu spowodowane zniekształceniami powstałymi przez zaokrąglone szkło. Zbiornik taki ponadto jest dużo droższy niż zbiornik o podobnej wielkości . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal005 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 zgadzam się w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
super_zero Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 ja tez jestem za,jak to kolega wyzej wspomnial z kuli zrob lampke nocna i kup sobie akwa ,moim zdaniem bedzie lepiej dla obojga......pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 W kuli możesz posadzić mech, bez żadnych zwierząt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Już na pewno nie dokupuj żadnych ryb do tej kuli, trzymaj tam tego bojownika, kup jemu jakąś żywą roślinkę. Radził bym małe akwa (ok. 10 l) i go trzymaj. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamb Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 moja rada wyjąc rybkę oddac do sklepu wsypac ziemi posadzic kwiatek rybka nie będzie się męczyc i ty będziesz miał ładny widok Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Ja do szklanej Kuli polecam ogórki albo paprykę. Tak bardzo serio to kula nie daje pola do popisu i moim zdanie nie można w niej stworzyć odpowiednich warunkó dla rybek nie mówiąc już o estetyce ....To tylko moje zdanie nie mówię ze nie widziałem ładnych kul ale to Tylko zbiorniki robione przez profesjonalistów:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Bojownik w kuli wytrzyma najwyżej rok nie więcej. Chyba , że komuś wytrwał dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 do uli to polecam wsadzic roslinke i kamienie i zostawic. ZADNA RYBA NIE ZASLUGUJE NA TO< ABY TRZYMAC JA W KULI!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts