Maraca$z Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Co sądzicie o mojej obsadzie ? o ile ilościowo wydaje sie że chyba za duzo rybek niom ale np Gupik Englera , Lśniączki to bardzo małe rybki No ale wypowiedzcie moge sie mylić ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 z tego co widać masz dwa akwa,sprzedaj i kup jedno większe wtedy obsada ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 dobra obsada tylko nie ładuj tych wszystkich małych rybek co masz w 15l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Wszystko ok. prócz mieczyków. One potrzebują większego akwarium ponieważ potrafią urosnąć do dużych rozmiarów. Po za tym te 35 małych gupików to ledwo co urodzone ? Uważaj , żeby ci nie pozdychały , albo żeby nie zjadły je inne gupiki. Jakoś ogólnie dziwnie masz to zagospodarowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maraca$z Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 niom troche mam za dużo tych małych rybek kilka mam oddać wujkowi kilka kumplowi z resztą nie wiem co zrobie podchowam i spruboje wcisnać do zoologocznego chyba A tak wogole to już nie wyławiam rybek bo ostatnio znowu sie wykociła było około 10 i każda żyje już 5 dzień ! mam bardzo dużo roślinek i sie ukrywają zresztą duże nie za bardzo na nie polują także nie dosć że mam dużo małych rybek w 15 L to jeszcze w głównym małe sie odchowują Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Dla mnie oki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Musisz cos zrobić z tymi mieczykami. One potrzebują dużego akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Musisz cos zrobić z tymi mieczykami. One potrzebują dużego akwarium. no z tym się zgodzę mieczyki rośna dość duże Samce od 8 do 14 cm bez miecza(Długość miecza bywa różna i zależy od konkretnego osobnika. Samce niekiedy posiadają miecz o długości zbliżonej do długości swojego ciała, pomijając głowę.) . Samice do 16 cm więc potrzebują miejsca .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Mieczyki jak są małe mogą być w 15 L. Ale później już nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 obsada jest ok, ale te mlode hmm lepiej komus wydac jak podrosna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts