shaniqa10 Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 hej mam zamiar kupic akwa 100 l nowe..i w związku z tym mam pytanie .. czy mogłabym miec w nim pyszczaki ?? jak tak to ile ?? Dzieki za odp Pozdrawiam shaniqa10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianoo11 Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 tak możesz mieć pyszczaki okolo 20sztuk i wiencej,,tylko żeby te pyszczaki mialy nie więcej niż 6cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 pyszczaki do 100L to raczej kiepski pomysł. Nie lepiej Ci zamiast dwóch 100L akwariów zakupić jedno 200L i stworzyć tam odpowiednie warunki dla paletek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 tylko ze w tym problem ze ja chyba zrezygnuje z paletek bo za drogie jest ich utrzymanie i w ogole stworzenie im odpowiednich warunków z żalem to pisze bo kocham te rybki ... czy moge miec te pyszczaki w 100 l ?? ile sztuk ?? Ps. adrianno11 20 sztuk pyszczaków to za duzo na 100 l :)ale dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Na pyszczaki 100l to za mało. Musiałabyś założyć akwarium conajmniej 200l . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nie na pyszczaki Malawi 100l to za mało. Ale możesz zrobić tanganikę Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 a mozesz mi podac skład do tanganiki ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 tylko ze w tym problem ze ja chyba zrezygnuje z paletek bo za drogie jest ich utrzymanie i w ogole stworzenie im odpowiednich warunków z żalem to pisze bo kocham te rybki ... czy moge miec te pyszczaki w 100 l ?? ile sztuk ?? Ps. adrianno11 20 sztuk pyszczaków to za duzo na 100 l :)ale dzieki za pomoc Nie poddawaj się tak łatwo.Utrzymanie paletek wcale nie jest droższe niż innych rybek tropikalnych.Może jednak zainwestuj w nowy większy zbiornik zamiast zmieniac całą obsadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Shaniqa, a ja myślę że jeśli paletki miały by odpowiednie warunki to nie były by trudniejsze w utrzymaniu niż inna rybka. A jakieś trudności zawsze się pojawiają :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 tylko ze w tym problem ze ja chyba zrezygnuje z paletek bo za drogie jest ich utrzymanie i w ogole stworzenie im odpowiednich warunków z żalem to pisze bo kocham te rybki ... czy moge miec te pyszczaki w 100 l ?? ile sztuk ?? Ps. adrianno11 20 sztuk pyszczaków to za duzo na 100 l :)ale dzieki za pomoc Nie poddawaj się tak łatwo.Utrzymanie paletek wcale nie jest droższe niż innych rybek tropikalnych.Może jednak zainwestuj w nowy większy zbiornik zamiast zmieniac całą obsadę. bart uwierz mi ze twoja rada dała mi kopa do dalszej hodowli paletek zbieram na 250 - 300 l ..mam nadzieje ze wkrotce sie pojawi w moim domu dziekuje ci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts