ica Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Bylabym wdzieczna gdybyscie ocenili czy potrzebna jest zmiana tego zwirku na piasek jak mam kiryski panda i krewetki? viewtopic.php?f=22&t=22524 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Nie potrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 IMHO nie, co prawda żwirek nie za ładny, ale nie ma ostrych końcówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elunia233 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Żwirek jest okej zostaw go . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ica Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 No wlasnie troche mi sie sam ten zwirek nie podoba, jakos piasek by ladniej wygladal moim zdaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur.W Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ja osoiscie zmienilbym go na drobny bazalt. Rośliny bardzo dobrze wygladaja przy czarnym bazalcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ja osoiscie zmienilbym go na drobny bazalt. Rośliny bardzo dobrze wygladaja przy czarnym bazalcie. Ale samo drobny nie wystarczy i trzeba by go były stępić Żwirek jak żwirek chyba rzeczny też taki miałem i nic do niego nie mam ale jak chcesz to możesz dać piasek lecz rośliny w nim gorzej rosną. Możesz żwirek najwyżej w którym są posadzone rośliny zasypać piaskiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ica Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Ale samo drobny nie wystarczy i trzeba by go były stępić Żwirek jak żwirek chyba rzeczny też taki miałem i nic do niego nie mam ale jak chcesz to możesz dać piasek lecz rośliny w nim gorzej rosną. Możesz żwirek najwyżej w którym są posadzone rośliny zasypać piaskiem no wlasnie duzo w internecie jest napisane ze wcale tak zle rosliny nie rosna na piasku jak mowia Ci co nie testowali tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Piasek jest po prostu bardziej ubity a w żwirze są przestrzenie i składniki pokarmowe czy coś takiego do korzenie lepiej dochodzą a w piasku gorzej. Oczywiście w piasku też będą rosnąć ale gorzej. Oprócz tego trzeba uważać by w piasku nie powstały "martwe strefy" czy coś takiego Po prostu trzeba go wzruszać co pewien czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ica Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Piasek jest po prostu bardziej ubity a w żwirze są przestrzenie i składniki pokarmowe czy coś takiego do korzenie lepiej dochodzą a w piasku gorzej. Oczywiście w piasku też będą rosnąć ale gorzej. Oprócz tego trzeba uważać by w piasku nie powstały "martwe strefy" czy coś takiego Po prostu trzeba go wzruszać co pewien czas jak bede miec szczescie to juz jutro piasek dojdzie to w srode bede zmieniac podloze + przyjda rosliny z aukcji jeszcze poczytam o piasku i jak wtedy sie opiekowac akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Ja testowałem rośliny w piasku i rosną gorzej, najlepiej w miejsca gdzie są rośliny wysyp żwir tam gdzie nie ma roślin daj piasek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts