Snajper Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Witam Jestem początkującym na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc. Mam akwarium 60l i mam maly problem z rybkami, poniewaz nie wiem jakie i ile dobrac ryb...Chcialbym miec duzo rybek ale zeby im to nie przeszkadzalo w zyciu.... Teraz mam ok 20 i na innym temacie napisali mi ze mam ich za duzo...wiec pyam jakie rybki moglbym miec zeby bylo ich "wiecej" ? Dziekuje z gory Link to comment Share on other sites More sharing options...
pika Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 polecam platki bo sama choduję, ale w 120 l. mogą być w 60l ,są podobnę do molinezji ale są spokojniejsze. mogą terz być kosiarki(na dno) lub kiryski ,gupiki, itp Zato nie kupuj glonojadów, molinezji mieczyków,pielęgnic, brzanek itp. dla nich masz zamałe akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 polecam platki bo sama hoduję, ale w 120 l. mogą być w 60l ,są podobnę do molinezji ale są spokojniejsze. mogą terz być kosiarki(na dno) lub kiryski ,gupiki, itp Zato nie kupuj glonojadów, molinezji mieczyków,pielęgnic, brzanek itp. dla nich masz zamałe akwarium Kosiarki być nie mogą! A kolor czerwony zarezerwowany jest dla administracji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 polecam platki bo sama hoduję, ale w 120 l. mogą być w 60l ,są podobnę do molinezji ale są spokojniejsze. mogą terz być kosiarki(na dno) lub kiryski ,gupiki, itp Zato nie kupuj glonojadów, molinezji mieczyków,pielęgnic, brzanek itp. dla nich masz zamałe akwarium Wiem ktore to platki... nawet mam tyylko ze 1 ^^ mialem 4 tylko ze poumierały... No ale same platki bede chodowal ?? ;/ Dawniej mialem 2 kiryski tylko ze tez umarly i glupik tez... teraz mam zas te ryby ktorych (po przeczytaniu waszych postow miec nie moge ) czyli: 3 glonjady (w tym jeden syjamski ;O ) jeden mieczyk ale maly... i co gorsze mam brzanke rekina.... Gdyby ktos mogl mi podac ile i jakie dokladnie ryby moglbym miec w tym akwarium byloby naprawde cudownie..bo planuje restart iii nie wiem jakie zakupic te rybki.... Dzieki za odpowiedzi ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Może coś takiego Ci się spodoba : - 1+3 szt. - bojownik syjamski - 12 szt. - razbora Hengela - krewetki Red Cherry - ślimak Helena - 5 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyzzer Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Może coś takiego Ci się spodoba : - 1+3 szt. - bojownik syjamski - 12 szt. - razbora Hengela - krewetki Red Cherry - ślimak Helena - 5 szt. i do tego można jeszcze dać z 6 x otoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Dzieki koledzy baardzo o odpowiedzi Co do slimakow mam male watpliwosci bo podobno sie szybko rozmnazaja... xd a do krewetek watpie zebym dostal w moim miescie takie "cos" ale dzieki.... Juz wiem czego szukac ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Ślimak a ślimak to nie to samo. Helenki nie rozmnażają się w tempie mogącym wywołać plagę i... zjadają inne ślimaki, zabezpieczając akwarium np. przed zatoczkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted September 18, 2010 Author Share Posted September 18, 2010 Ślimak a ślimak to nie to samo. Helenki nie rozmnażają się w tempie mogącym wywołać plagę i... zjadają inne ślimaki, zabezpieczając akwarium np. przed zatoczkami. O tego to nie wiedzialem.. Dzieki wszystkim za pomoc.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Witam po pierwsze nie ten dział po drugie proponuje razbory espei ciezko je dostac przynajmniej u mnie ale są małe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted September 19, 2010 Author Share Posted September 19, 2010 Witam po pierwsze nie ten dział po drugie proponuje razbory espei ciezko je dostac przynajmniej u mnie ale są małe Jezeli to nie ten dzial to sory, ale zaznaczylem ze jestem poczatkujacym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Jak nie Espei to Hengela które są tez bardzo dostępne jak klinowe ale są od klinowych mniejsze wiec się nadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyzzer Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Ja mam 10szt klinowych w 63l i super się czują w stadzie pływają Więc myślę że też mogą być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 No to ty tak myślisz i na pewno nie jest im aż tak super ponieważ akwarium dla nich powinno mieć minimum 80 cm. długości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts