krayzie Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 czy glosna muzyka w pokoju, w ktorym stoi akwa, przeszkadza w czyms rybkom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 glosna muzyka to wibracje, wibracje to drgania, porownal bym to do malego trzesienia ziemi wiec odpowiedz jest twierdzaca, to nie tyle co bedzie im przeszkadzac ale sprawi ze beda niespokojne i wystraszone, oczywiscie nie wszyscy musza sie z tym zgadzac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Oj ja myślę że mogą coś tam odczuwać ale nie do tego stopnia żeby im bardzo przeszkadzało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JsqeL Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 kup słuchawki i tyle:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haike Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Nie tylko głośność muzyki, ale i jej rodzaj może wpłynąć na rybki. Nie od dziś wiadomo że odpowiednia muzyka ma określony - pozytywny lub negatywny wpływ na rozwój żywych organizmów (np. okres prenatalny człowieka, rośliny), ich samopoczucie, zdrowie itd., a nawet na strukture samej wody. Z pewnością dotyczy to także rybek, więc od czasu do czasu może warto puścić rybkom jakiegoś Mozarta lub coś innego z muzyki klasycznej, która podobno ma najpozytywniejszy wpływ. To taka ciekawostka aby do tego tematu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 głośna muzyka przeszkadza rybą i moze komuś jeszcze ryby i tak będą miały dużo sczęścia jesli to muzyka a nie słuchanie dzwięków Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartK Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Zastanawia mnie teraz jak na akwa wpłynie słuchanie muzyki typu house/trance na zestawie 5.1 lub oglądanie filmów... oj chyba, będe musiał ciszej słuchać muzyki, albo akwarium ustawić w innym pokoju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Może po prostu ściszyć muzykę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 albo podłącz telewizor i komp co tam masz i słuchaj tego przez słuchawki Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 czy ryby mają głos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 a u mnie jest ok ,akwa na głośnikach muzyczka leci ,rybki rosną i mają się dobrze ,a nawet czasem tańczą i te pyszczki ?jakby chciały śpiewać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba_selby Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Hehehe masakra zdjecie Podziwiam talent. Jak odpalisz głosnik na maxa to akwa Ci nie spadnie??? EDIT: ...a tak na serio to chyba nie najlepiej dla rybek dwa mega głosniki na nich akwa i jeszcze telewizor wśrodku. Przesadziłeś stary. Proponuje jeszcze kule na tv ze zlota rybką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reo Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kule to sobie możesz na głowe załozyc A pomysł super Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba_selby Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kule to sobie możesz na głowe załozyc A pomysł super Przybastuj małolat z takimi tekstami. Nałozyć na głowe to możesz ty sobie.....nie bede pisał co.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Akwarium na głośnikach. Tego jeszcze nie widziałam xD. Ale przez rybki nie możesz muzyki na full słuchać bo odrazu akwarium dostało by wstrząsów xD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 He he.. nieźle to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reo Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 qba_selby nie świruj Jak bys nie wiedział to sie w kulach ryb nie trzyma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Reo, to była taka ironia. Wiesz co to? Ale naprawdę, przesadziłeś z tymi głośnikami i to ostro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reo Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Nie nie wiem Ciekawe jak to akwa wygląda jak muza jest włączona dosyc głośno Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 ...a tak na serio to chyba nie najlepiej dla rybek dwa mega głosniki na nich akwa i jeszcze telewizor wśrodku. Przesadziłeś stary. Proponuje jeszcze kule na tv ze zlota rybką he he na telewizorze śpią koty Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba_selby Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 zeby byc przeciwnikiem kul to trzeba sobie taki baner wstawic??? bo chyba jak sie go nie ma to jest sie zwolennikiem kul hehehe Paranoja, a swoja droga ironia tez nie na miejscu??!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 taaa, a tygryski na akwa, co? Ja nie mogę patrzeć na te zdjęcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 to nie patrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ja bym sie bala ze przez drgania akwaria moga sie zsuwac.. Ale to tylko moja opinia. I co bedzie jak sie glosnik zepsuje albo zaleje? Troche nierozsadny pomysl ale kazdy robi to co lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 to BYŁA stara wersja ustawienia akwarium z powodu chwilowego braku miejsca ale ,nic się nie zsunęło a rybcie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts