wielkopletw Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 hej, mam problem: od pewnego czasu(ok tygodnia) moje kiryski ciągle leżą w rogu i prawie nie ruszają skrzelami. ruszają się tylko w porze karmienia. czy to normalne? wcześnie o wiele więcej pływały. (ciągle kopały w piasku ) dodam, że płetwy są normalne i skóra też nie posiada żadnych objawów choroby. możliwe, że się zestarzały? niżej daję fotkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Kiryski to takie prosiaki co siedzą sobie gdzieś jak spada pokarm to dopiero się ruszają, a jak się najedzą to odpoczywają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 ale wcześniej ciągle pływały a to, że mało oddychają tzn, że w wodzie jest dużo tlenu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 kirysek leniwy raczej nie może są przekarmione to że ciężko oddychają to raczej złe napowietrzenie możliwe że zostały zmienione parametry wody i dlatego się tak spowolniły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Moje też są najbardziej ruchliwe w porze karmienia. Gdy zapalam oświetlenie kryją się wśród roślnek. Takie już są i tyle. Ale cały czas widze jakiegoś buszującego po dnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 wodę zawsze leję taką samą odkąd tam są Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 Moje też są najbardziej ruchliwe w porze karmienia. Gdy zapalam oświetlenie kryją się wśród roślnek. Takie już są i tyle. Ale cały czas widze jakiegoś buszującego po dnie. dzięki za informacje; już się martwiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Moje są ruchliwe cały czas wszędzie ich pełno> Nigdy ich nie widziałem bez ruchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Kiryski juz takie sa - maja rozne charaktery. Pojedza i udaja sobie ze zdechly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts