leviathan Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 cdd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba0701 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Welony i pyzatkę oddaj. To nie ten litraż. Zamiast nich może jakieś pielęgniczki Neony dokup, żeby było 10-15. Kiryski też dokup 4. Wystrój nawet fajny te kamienie. Tło zmocz całe wodą i przyklej do szyby, bo widać zacieki. I kup więcej roślin, też na tył aby zakryły tę rurkę od napowietrzacza. Ogólnie ok, tylko oddaj te welonki, bo Ci skarłowacieją. 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 I jak wam sie podoba? Mogę ściemniać że nie jest bardzo źle... ale wolę szczerą prawdę. Obsada - zła. Nie odbierz tego źle/złośliwie, ale przynajmniej do czasu aż zrobisz porządek z obsadą u siebie nie powinieneś doradzać innym w tych kwestiach, bo to trochę hipokryzja... Na trzy karasie [czy to oranda, welon czy inna odmiana, to wciąż jeden gatunek] potrzebowałbyś przynajmniej trzy/cztery razy większego akwarium niż masz obecnie. Tylko nie pomyśl że na jednego wystarczyłoby takie. Te ryby rosną ogromne, bez porównania większe od innych ryb które tam masz i nadają się raczej do oczka wodnego niż do akwarium. Wszystkie złote rybki niestety do oddania... Poza tym te ryby są zimnolubne... a reszta ryb jakie masz pochodzi ze strefy tropikalnej - to się kłóci. Kiryski też dokup 4.Nie dokupuj, na ten gatunek masz za małe akwarium. Oddaj. W akwarium nie ma praktycznie nic co można by oceniać. Roślinka, żwirek, kokos, kilka kamyków... To co jest ciekawe to te kamienie z tyłu... ale to tylko fototapeta. Na zdjęciu wygląda to fajnie na pierwszy rzut oka, ale gdybyś dał zdjęcie bez fototapety to *czar* by prysł. PS: Substrat przy tylu roślinach i welonach... nie trafiony wydatek, chyba że po oddaniu złotych rybek zrobisz ładne roślinne akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkbkm Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Hmmm... Z roślinek jakie tam masz można by było wymyślić coś ciekawego ale nie za bardzo się postarałeś. No i jeśli chodzi osobiście o mnie to tło powinno być ( a przynajmniej dużo lepiej wyglądało ) inne. Taka moja malutka rada pooglądaj sobie inne akwaria na naszym forum na pewno jakieś Ci się spodoba weź sobie za wzór ( ale nie plagiatuj całkowicie ) i weź się do poprawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Z roślinek jakie tam masz można by było wymyślić coś ciekawego ale nie za bardzo się postarałeś.Do czasu aż nie odda welonów nie poszaleje z roślinkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Zacznij" niezwłocznie" od zmiany obsady bo nie jest łatwo wcisnąć komuś karasie nawet za darmo.Gdy pozostaną dłużej,będzie po neonkach i roślinach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Radzę ci założyć temat w dziele obsady... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leviathan Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Dobra welony wyrzuciłęm i przełożyłem je do innego teraz są tam tylko te co opiałem na początku. myślicie że cośjeszcze dołożyć ?. Roślinkami się zajmę dopiero w poniedziałek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Dobra welony wyrzuciłęm i przełożyłem je do innego teraz są tam tylko te co opiałem na początku. myślicie że cośjeszcze dołożyć ?. Roślinkami się zajmę dopiero w poniedziałek. :zamieszany: Co to znaczy "wyrzuciłem" Do jakiego innego akwa Twoje przemeblowanie w obsadzie nie skończy się na przeniesieniu welonów. Najpierw skończ oddawać nieodpowiednie do twojego akwa rybki, a potem zastanów się nad nową obsadą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 O obsadzie, było już napisane. A akwarium, trochę marne, tło zmień na jednolite, np. czarne, dodaj dużo mało wymagających i szybko rosnących roślin np. moczarka, mikrozorium, mech jawajski, limnobium, rogatek sztywny, itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts