doktor13xxx Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Witam ma pytanie bo nie wiem jaką grzałke wybrać czy firmową z tetry czy jakąś inną o 20zł tańszą bo nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy w tej tańszej termostat moze zle chodzic czy co nie mam pojecia jaka wybrać więc zwracam się do was co byście mi doradzili Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Kup lepiej firmową. Takie jest moje zdanie. Kupisz 20 zł taniej a się zepsuje to będziesz mógł sobie ją wywalić. Ile l masz akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 240l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 To dla pewwności 300w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Grzałka to grzałka. To nie filtry żeby różnice między producentami były ogromne. Grzałki wszystkich dużych producentów spisują się praktycznie tak samo - grzeją wodę. Wystrzegaj się tylko chińskich produktów *no-name made by w tajwańskim garażu*. Grzałki są na tyle tanie że nie warto schodzić do poziomu tandety. Za 20zł taniej od Tetry kupisz grzałkę Aquaela. Na jakości i funkcjonalności nic się nie traci więc warto oszczędzić. Mam i polecam. To dla pewwności 300w Dla akwa na balkonie. Nawet 100W by wystarczyło, dla pewności można dać 200W. Większej nie potrzeba. Oczywiście wszystko zależy od temperatur jakie masz w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 no gosciu chce mi dorzucic 150W grzałke z filtrem a temp w domu mam około 22*C dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Moim zdaniem niema co przesadzać z wielkością grzałki. Za parę lat termostat może paść. Przeważnie kleją się styki i grzeje cały czas. Jeśli grzałka jest "na styk" to ryzyko ugotowania rybek jest znacznie mniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts