Renata27 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Witajcie! Akwarium już sobie dojrzewa. Zrobiłam coś podobnego do tego na fotce. Jakie rybki bym mogła wpuścić do tego baniaczka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
faranek22 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 gupiki by fajnie wyglądały ------------------------ google proxys Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Hmm ja bym wpuścił z 15 neonów zielonych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 Gupiki odpadają. Mam już w 112. Neony zielone? Pomyślę... A co sądzicie o ramirezkach? I czy mogę też wpuścić kiryski,czy nie bardzo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Kiryski będą burzyć piasek Ramirezki nie bardzo pasują. Jeśli akwa jest w takim klimacie to najlepiej jakieś rybki ławicowe Neon zielony ... no fajnie by wyglądało takie stadko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Ja też zaproponuję Boraras brigittae większe stado z 20 albo galaxy ok. 10-12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 Chyba jednak zdecyduję się na neony Galaxy są super,ale nie wiem czemu mam obawy... A moze jeszcze coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Ładnie też wygląda stadko sumików szklistych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Ładnie też wygląda stadko sumików szklistych Ale na pewno nie w 60L. IMO Ładnie by wyglądały Boraras brigittae jak proponował Rafii Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Tak jak wy to piszecie nie liczy się litraż tylko wymiary akwarium. Na 4 szt spokojnie 60 cm długości starcza. (chodzi tu o sumika) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Anija, Wybacz, ale wymiarowo zbiornik też jest za mały. Poza tym, sumiki lepiej trzymać w większej grupie niż 4 osobniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 No zdecydowanie akwarium jest za małe dla sumików szklistych. Do tego to ryby stadne a 4szt. to nie stado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 To tak jak z paletkami niby w 200l nie powinno się ich trzymać, a jednak... Każdy ma swoje widzi mi się Co do sumików : widziałam i znam akwarystę, który je trzyma w takim zbiorniku => 65cm długości, dokładnie 5szt (są tam same) Osobiście ich nie miałam więc piszę to co ktoś mówi. Wyprzedzam od razu następne pytanie/stwierdzenie - tak ten akwarysta zna się na rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Według mnie powinno byc minimum 6 szt. i też uważam ze za mało dla nich Oraz Iwagumi najlepiej wygląda z małymi rybkami a sumik jest dość duży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renata27 Posted September 8, 2010 Author Share Posted September 8, 2010 Sumiki mi się nie podobają,wiec odpada. Poza tym jak moje dziecię widzi takie "dziwne" rybki to wyje Boraras są bardzo ładne,ale tu dwa problemy: -nie widziałam jej chyba w żadnym sklepie u nas -doczytałam,ze preferuje zróżnicowaną roslinność o drobnych i szerokich liściach-a ja zamierzam w tym zbiorniczku mieć tylko elośka (2 rodzaje) i ewentualnie nurzaniec żeby zakrył filtr-czy w takim przypadku mogę je mieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts