S'Sayan Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Siemka. Na razie tylko plany o zakupie krewetek. Tylko jedna rzecz mnie martwi: Co miałbym zrobić jak krewetki by mi się rozmnożyły? Do zoologa na 100% nie oddam, bo nie przyjmują a sprzedać też tak nie za bardzo. Jak co to daj ktoś linka do tego posta jakie się krewetki rozmnażają w słodkiej a jakie nie. Najwyżej kupię jakieś co się nie rozmnażają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 No wiesz, a o jakim zbiorniku mowa i czy będą przebywać z innymi rybami? bo jeśli będą, to nie martwiłbym się nadmiarem młodych krewetek, zresztą na krewetki zawsze znajdą się chętni, z racji, że w sklepach ich ceny są dość wysokie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Rybki bym miał pawie oczko i coś na dno oprócz krewetek. Mowa o akwa 25l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 No to coś na dno to raczej już nic poza krewetkami, jeśli mowa o takim litrażu, no chyba, że ampularię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Czytając inne fora zauważyłem, że krewetki od kilku sztuk rozmnażają się do kilkudziesięciu co zaś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 W takim litrażu, jeżeli mowa o RC, to raczej nie będą nie rozmnażać za często mi z 5-ciu RC po pół roku zrobiło się 14 (w 40l) i tak się utrzymywało do pewnego czasu, poza tym jak uznasz, ze masz za dużo zawsze możesz dogadać się z jakimś hodowcą żółwi wodnych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_gregor Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Gupiki w młodych krewetkach też gustują W tak małym akwarium młode będą dość łatwe do upolowania, więc nie martw się zbytnim rozrostem populacji. RC świetnie czyszczą akwarium, więc są bardzo pożyteczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts