Jump to content

[112l] dobra obsada?

Recommended Posts

Witam.

Mam akwarium 112l . Właśnie zmieniam obsadę i chcę was się zapytać czy może tak być.

Obecna obsada:

5x mieczyk weloniasty

4x neony czerwone

2x danio lamparcie

3x kirysek spiżowy

Więc chciałam zrobić tak: dokupić 6 neonów, 8 danio i 2 kiryski. Mogłoby tak być czy byłoby już przerybienie? Jeśli macie jakieś propozycje chętnie przeczytam. Pozdrawiam.

A pielęgniczka Ramireza (parka) mogłaby być w moim akwarium? Nie chciałabym zrobić przerybienia. Ostatnio bardzo te rybki mi się spodobały. Jeszcze jedno pytanie: Czy Ramireza dogaduje się z mieczykami?

Tak muszę przyznać mieczyki to piękne ryby ale niedoceniane! Ja właśnie teraz chciałam się zająć ich hodowlą. :) A z ramirezek zrezygnuję bo słyszałam, że z kiryskami się niedogadują chociaż nie wiem czy to prawda. Narazie chce uzupełnić obsadę w danio i neonki a potem ewentualnie może coś kupić. ;]

• 2 months later...

Chciałam odgrzebać ten temat. Obsadę mam podanę w podpisie. Otoski coś niezyt lubią moje akwarium. Został już tylko jeden. Chciałabym mieć coś co je glony albo jakiegoś niedużego zbrojnika który by po szybach "latał". A nie chce mieć jakiegoś giganta. Co byście mi polecili. Żeby nie było tylko rozmiarów słonia ;).

oprócz otosków mogą być glonojady, ale zwykle są duże więc polecam ci mieczyki lub molinezje 8-) 8-) . podobo kosiarki jedzą glony, ale nie jestem pewien :roll:

Mam mieczyki. Nieprzeczytałeś dokładnie. Chciałam coś ze zbrojnikowatych albo coś w podobie. Kosiarki chyba za mało miejsca by u mnie miały. Glonojad pewnie chodziło o zbrojnika. Za duże rosną. NIe byłoby im dobrze u mnie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...