Evelyn Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Witam. Mam akwarium 112l . Właśnie zmieniam obsadę i chcę was się zapytać czy może tak być. Obecna obsada: 5x mieczyk weloniasty 4x neony czerwone 2x danio lamparcie 3x kirysek spiżowy Więc chciałam zrobić tak: dokupić 6 neonów, 8 danio i 2 kiryski. Mogłoby tak być czy byłoby już przerybienie? Jeśli macie jakieś propozycje chętnie przeczytam. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Tak jak tak zrobisz to będzie o wiele lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Wszystkie te rybki śa stadne, więc oczywiście im więcej tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Dziękuje za odpowiedź ;]. Niedługo uzupełnię obsadę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Akwarium 112 l Obsada : 4 skalar żaglowiec 20 neon innesa 5 danio 2 bocja wspaniała 2 molinezja 2 kirysek panda 3 glonojady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beata1 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Trzy glonojady w 112 l to o 2 za dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 na razie są małe jeden z nich jest biały a w zasadzie żółty, niestety ale nie znam jego nazwy jak podrosną to jednego oddam Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Wszystko ok ale odpada 2 skalary i 2 glonojady i tak ze 15 neonków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 Też chciałam mieć skalary ale niestety 112l to za mało. Rosną wysokie i nie dobrze by się czuły w takim akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Ten żółty glonojad zwie się glonojadem syjamskim I osobiście go nie polecam jest agresywny !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 11, 2009 Author Share Posted January 11, 2009 A pielęgniczka Ramireza (parka) mogłaby być w moim akwarium? Nie chciałabym zrobić przerybienia. Ostatnio bardzo te rybki mi się spodobały. Jeszcze jedno pytanie: Czy Ramireza dogaduje się z mieczykami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 ramirezki z mieczykiem się nie zjedza nie jest tak zle dobrane w pojęciu ogólnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Acha. Bardzo dziękuje za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 mieczyk hellera pamietam że miałem problem go sprzedać teraz go nie trzymam dla zysku tylko dla radości trochę zapomniana ryba powodzwnia w dalszych obserwacjach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Tak muszę przyznać mieczyki to piękne ryby ale niedoceniane! Ja właśnie teraz chciałam się zająć ich hodowlą. A z ramirezek zrezygnuję bo słyszałam, że z kiryskami się niedogadują chociaż nie wiem czy to prawda. Narazie chce uzupełnić obsadę w danio i neonki a potem ewentualnie może coś kupić. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 fajnie że podzielasz moje zdanie dobrze czasem spotkac bratnią dusze Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 glonojady nie są agresywne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 K.gardenman też się ciesze . Mieczyki stały się moimi ukochanymi rybami . glonojady nie są agresywneA kto tu mówił coś o glonojadach? Ja nic nie widze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ten żółty glonojad zwie się glonojadem syjamskim I osobiście go nie polecam jest agresywny !!tu jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 No tak . Patrzyłam pod kątem odpowiedzi do mnie a jeszcze jedna obsada jest podpięta. Nie zauważyłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 jak byłem piękny i młody teraz tylko piękny to mieczyków miałem bardzo dużo a co do glonojada syjamskiego nie pamiętam żeby był agresywny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 Nie wątpie xD. Ja mam narazie 5 mieczyków. Ale chyba jedna samiczka jest w ciąży bo coś za gruba jest . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 Chciałam odgrzebać ten temat. Obsadę mam podanę w podpisie. Otoski coś niezyt lubią moje akwarium. Został już tylko jeden. Chciałabym mieć coś co je glony albo jakiegoś niedużego zbrojnika który by po szybach "latał". A nie chce mieć jakiegoś giganta. Co byście mi polecili. Żeby nie było tylko rozmiarów słonia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 oprócz otosków mogą być glonojady, ale zwykle są duże więc polecam ci mieczyki lub molinezje 8-) 8-) . podobo kosiarki jedzą glony, ale nie jestem pewien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 oprócz otosków mogą być glonojady, ale zwykle są duże więc polecam ci mieczyki lub molinezje 8-) 8-) . podobo kosiarki jedzą glony, ale nie jestem pewien Mam mieczyki. Nieprzeczytałeś dokładnie. Chciałam coś ze zbrojnikowatych albo coś w podobie. Kosiarki chyba za mało miejsca by u mnie miały. Glonojad pewnie chodziło o zbrojnika. Za duże rosną. NIe byłoby im dobrze u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts