wiktoria Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 mam akwa 54l a w nim 6 gupików + małe 2 molinezje 1 mieczyk 1 glonojad 3 otoski 7 neonów i 1 bocję wspaniałą czy mogę dokupić jeszcze piskorka? Atreyu: Zdania zaczynamy wielką literą. Temat założony w złym dziale. Przenoszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Musisz oddać molinezje, mieczyki,bocję oraz zbrojnika niebieskiego i wtedy możesz sobie dokupić kilka piskorków bo to ryba stadna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 mam akwa 54l a w nim 6 gupików + małe 2 molinezje 1 mieczyk 1 glonojad 3 otoski 7 neonów i 1 bocję wspaniałą czy mogę dokupić jeszcze piskorka? Nie możesz dodać bo ta ryba jest za duża na te akwarium oraz żyje stadnie. Taka sama sytuacja jest u bocji wspaniałej. Kobieto ty wiesz jakie rozmiary osiąga Oddaj ją jak najszybciej. Też żyje stadnie. Za duże też są molinezje, mieczyki oraz zbrojnik. Jaki gatunek neonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 6 gupików + małe 2 molinezje-oddaj 1 mieczyk-oddaj 1 glonojad-oddaj 3 otoski-dokup jeszcze 2,3 7 neonów 1 bocję wspaniałą-oddaj Wtedy pomyśl o kilku piskorkach... edit:skoro są za duże to zamiast piskorków może kilka sztuk RC?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Mi się wydaje że piskorki będą ok w tym akwarium ale może się mylę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Niestety nie i Kuhla i Myersa osiągają do 12 cm. wiec jest to za dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktoria Posted August 17, 2010 Author Share Posted August 17, 2010 do Rafi200 glonojada oddam jak będzie większy albo w ogóle się z nim nie rozstanę a neonki innesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 do Rafi200 glonojada oddam jak będzie większy albo w ogóle się z nim nie rozstanę a neonki innesa Ty dziecko masz 7 lat więc słuchaj starszych i mądrzejszych... :zamieszany: Glonojada to ty w ogóle nie powinnaś kupować co Neonki inessa Atreyu: Spokojnie, bez osobistych aluzji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Neony zostaw są ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Neony inessa ok,ale glonojad ci nie urośnie bo skarłowacieje-to jest nieuleczalna choroba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Wybór twój a cierpienie ryby pamiętaj Ryba w takim zbiorniku nie będzie rosnąć ponieważ będzie karłowacieć i tak go w końcu nie oddasz Ja się pytałem jakie neonki bo jak by były czerwone to musiałaby je oddać a tak jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Powinny zostać gupiki, neonki, otoski. Reszta do oddania. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts