Marcin!991 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Witam Was! Od jakiegoś czasu jak przeglądam posty na forum, czytam jak radzicie nowicjuszom dobrać obsadę. Wiem, że napewno zależy to od wielkości zbiornika, charakteru ryb, i biotopu w jakim żyją. Powiedzcie mi co oprócz tego wchodzi w grę? Czy to polega też na tym, że ryby dzielą się obowiązkami? Np. zbrojniki jedzą glony itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Też to w jakich partiach przebywają by sobie nie zajmować miejsca. Po za tym czy będą razem dobrze żyły czyli się nie zaczepiały oraz czy żadna którąś nie zje albo nie skaleczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Dzięki AL Powiedz mi czy jest jeszcze coś? Często np. Zauważyłem, że proponujecie kiryski pandy i molinezje. Why? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Ponieważ są to ryby łatwo dostępne, o spokojnym usposobieniu, pasują do większości obsad a kiryski pandy dodatkowo mieszczą się w niewielkich akwariach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Jeśli polecamy ryby to takie by: -pasowały do ew.biotopu i litrażu -zajmowały wszystkie strefy akwarium -''nie wchodziły sobie w paradę'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Aha rozumiem. A powiedzcie mi jeszcze co się może stać gdy rybę A i rybę C wsadzimy do biotopu, który nie pasuje ani jednej ani drugiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Aha rozumiem. A powiedzcie mi jeszcze co się może stać gdy rybę A i rybę C wsadzimy do biotopu, który nie pasuje ani jednej ani drugiej?To obie ryby będą trzymane w złych warunkach. W praktyce nikt jednak nie poleca neonek do tangi, a muszlowców do BW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Aha. Dobrze wiedzieć Dzięki Wam, że zaspokoiliście moją ciekawość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts