Marcin!991 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Czy da się ryby przyzwyczaić do siebie? np. Jeśli trzyma się gatunki, które mogą a nie muszą, się podskubywać, np. bojownika i gupiki. Więc jeśli do prawie dorosłego bojka wpuścimy młode gupiki to po jakimś czasie bojek je zacznie tolerować? Jak to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Wszystko zależy od bojownika. Jak będzie miał dobry humor to nie będzie ich skubał. Nie słyszałem o przyzwyczajaniu ryb do siebie. Na początek do akwarium wrzuć Gupiki, a potem Bojownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Sęk jest w tym, że ryby jeśli rosną ze sobą od jaja to się nie atakują. Dlatego jestem ciekaw czy dałoby się tak zrobić z prawie dorosłymi rybami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 No jeśli będą ze sobą żyli od początku narodzin, to lać się nie powinny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 A jak będą młode? Jak sądzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Nie zrozumiałem sensu tego zdania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 No młode. Młody bojownik i młode gupiki. Czy się nie poskubią. Bo od jaja to ja wiem że się nie będą skubać. Ale mi chodzi strichte o młode ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Czyli np. takie które będą miały ok. 2 miesięcy? Wiesz co, jak dobrze pamiętam to czytałem o młodych bojownikach - nie powinny jeszcze atakować innych osobników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Aha to dobrze wiedzieć. Może się uda, a jeśli nie to gupiki oddam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Ja mam bojownika, którego dostałam gdy nie był młody i do rosnących gupików się przyzwyczaił. Pewnie też dlatego, że ma spokojny charakter, chociaż na początku trochę się stroszył. Jednak nic złego się u mnie nie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Aha. A ile te gupiki miały wielkości lub miesięcy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Nie wiem ile miały miesięcy ale miały po dwa centymetry. Ogony urosły im na prawdę okazałe i soczyście pomarańczowe. Więc wszystko moim zdaniem zależy od bojownika . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts