Imaginations Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Obsada Pyszczaki Roslinność Śladowe ilości Tło Klony Osprzęt grzalka 200w filtr wewnętrzny 1000l/h oświetlenie x30watt Liczę na ocenę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Fotki są bardzo słabej jakości ja tam prawię nic nie widzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Dodaj kilka fotek lepszej jakości, bo na tych prawie nic nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Ja tam widzę bardzo ładny monitor. To sugestia jak nie robić zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 na jednym zdjęciu jest monitor może te będą lepszej jakości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Widzę tam pyszczaki złociste Teraz dużo lepiej i od razu nasuwa mi się pytanie czy na tych zielonych kamieniach jest glon ? Czy np. farba ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 są to glony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Fajne akwa ahaed: Regulamin: Spam czyli: - pisane bez większego sensu. - nie wnoszące niczego do omawianego tematu. - zawierające jedynie osobiste komentarze w stylu „podoba/nie podoba mi się”. Oraz: viewtopic.php?p=21625#p21625 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Sorka za tamto. Piszę post pod postem, gdyż tamtego nie mogę edytować. Akwarium wygląda bardzo naturalnie. Widzę, że nie żałowałeś sobie piasku. Myślałeś może o tle strukturalnym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Obsada pyszczaki, nic nam nie mówi. Podaj dokładną obsadę i widzę również, że 160 litrów na te wszystkie duże ryby robi się ciasno. Poza tym, akwarium nawet ładne, gdybyś: Wyczyścił te kamienie. Zrobił z podłoża efekt głębi - z tyłu więcej, z przodu mniej. Nie odwrotnie. Podłoże wygąda jak straciatella. Lepiej wyglądałby czysty, piasek kwarcowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 Z pyszczakami nie udam isię uzyskać efektu głębi dlaczego? chociażby dlatego ze te ryby lubią kopać początkowo było tak jak napisałeś więcej piasku z tyłu mniej z przodu ale one ten piasek doprowadzily do stanu jaki teraz jest widoczny. CO do podłoża na dole było 5kg żwirku jakiegoś następnie dodałem 10kg piasku kwarcowego i ryby rozkopały sie i do kopały dlatego też wyglada jak wyglada.Kamienie doprowadzenie ich do takiego stanu jak teraz zajeło mi 8 miesięcy jak ktoś u góry napisał wygląda to naturalnie i tak zostanie.Co do tła z glonów zostanie zlikwidowany w najbliższym czasie i zamienione na tło strukturalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Te kamienie wyglądają jakby były pomalowanie zieloną farbą. Dobrze byłoby, gdybyś chociaż trochę je oczyścił, aby wyglądały bardziej naturalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 wiem że tak wyglądają w sumie to sam nie wiem co się z nimi stało :0 doczyszczenie ich trwało by wieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Te kamienie wyglądają jakby były pomalowanie zieloną farbą. Dobrze byłoby, gdybyś chociaż trochę je oczyścił, aby wyglądały bardziej naturalnie. A widziałeś kiedyś nurka czyszczącego szczotką glony z dna jeziora? Bo ja raczej nie i co ważniejsze to byłoby co najmniej nie-naturalne. Rozumiem jednym się to podoba innym nie Ale w malawi takie glony dodają uroku i wielu zapaleńców ręce by sobie poucinało za taki efekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 ksys24 dzięki, co do akwarium spróbuje zrobić małą aktualizacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Nie za maco... Jedyne co mnie ciekawi to kwestia filtracji... Piszesz wewnętrzny 1000l/h. OK. Ale jaką on pełni funkcję? Mechanik, biolog? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Co do ryb, technikaliów itp się nie wypowiem bo nie znam się na malawi ale wygląda obłędnie! Jedne z najładniejszych i najbardziej naturalnych malawi jakie widziałam, gratki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 Filtr- Gąbka kamienie ceramika emiloos właśnie taki efekt chciałem osiągnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Jeśli rozrost glonów stanie się nie kontrolowany proponuje hydroponike lub filtr biologiczny DIY taki jak tu przedstawiłem. viewtopic.php?f=40&t=20683 Testuje teraz oby dwa sposoby filtracji i po 37 dniach mogę powiedzieć, że to działa bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginations Posted August 3, 2010 Author Share Posted August 3, 2010 ok jesli zajdzie taka potrzeba spróbuje pewnie w niedalekim czasie bo w drugim akwarium pojawiają się rozmaite glony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts