marbo_73 Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Witam. niedawno założyłem zbiornik 450l. mam w nim 20 neonków 6 skalarów a ostatnio dokupiłem ( za poradą sprzedawcy) 4 młode severum -moje pytanie czy taka obsada ma szanse powodzenia? Atreyu: Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Pytanie z innego forum: a one powinny być raczej same w zbiorniku? czy można np wpuścić je do skalarów i neonek? Mogą być w akwarium z rybami o tym samym temperamencie i wielkości, (ale akwarium to powinno być sporego litrażu), severum dorasta do 30cm. neonki będą dla nich przekąską, a co do skalarów wydaje mi się ,że severum mogą je zdominować. Link o heros severus - http://www.mojaamazonia.com/Ryby/Heros%20severus.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Neony oddaj, a ze skalarami ... myślę, że się dogadają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
migi444 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Jeśli wpuścisz neonki a sewerium są jeszcze małe(lub małe sewusie do neonków) to nie bedzie żadnych problemów, oba gatunki sie do siebie przyzwyczają i nawet 30 cm sewusie nie będą wyrocznią dla mniejszych neonów!!!!! Anija: Brak wielkiej litery i ort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 jeśli wpóścisz neonki a sewerium są jeszcze małe(lub małe sewusie do neonków) to nie bedzie żadnych problemów, oba gatunki sie do siebie przyzwyczają i nawet 30 cm sewusie nie będą wyrocznią dla mniejszych neonów!!!!!Nie no bez przesady 30cm ryba na 100% zje neonki i inne mniejsze ryby To tak jak próbować przyzwyczaić małe kakadu do krewetek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Takie przyzwyczajanie sprawdza się u skalarów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 No ale skalary nie mają tak wielkich pysków Zresztą nie wiem czy to dobry pomysł żeby trzymać severum ze skalarami podejrzewam że skalary zostaną zdominowane ale kto wie powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts