Guest ciosana83 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 można trzymać w akwa np. kawałek pnia z brzozy? jak myślicie jak by to wyglądało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Mi się wydaje że to dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 odpowiednio przygotowany może być naprawdę efektowny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciosana83 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 świetnie już jutro postaram się upolować coś fajnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 bardzo ciekawy pomysł, jak mi nie uda się z roślinami to chcę zrobić coś podobnego jak na fotce, i te gałązki brzozy mogą sie nadać [attachment=0]48885061dt1.jpg[/attachment] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasanowa Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 original Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 można trzymać w akwa np. kawałek pnia z brzozy? jak myślicie jak by to wyglądało? Nie proponował bym ci tego ponieważ świeży pień jak i gałęzie zaczną ci gnić. Do tego będą uwalniały żywicę i substancje chemiczne zawarte drzewie.Dlatego stosuje się stare korzenie usuwa się spleśniałe, luźne części gotuje ewentualnie moczy, ewentualnie się idzie do sklepu i za 30 zł kupuje .Na tym zdjęciu to są właśnie korzenie, a nie gałęzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 tak korzenie, chodził mi tylko o efekt jaki by można było uzyskać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 W takim akwa chyba musi być kwaśna woda od korzeni??? Ja nie będę raczej ryzykowała, jeśli będę miała sie zaopatrzyć w korzeń to raczej w akwarystycznym :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 http://www.allegro.pl/item514143094_kor ... k_116.html Tu możesz takie kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 http://www.allegro.pl/item514143094_korzen_komplecik_116.html Tu możesz takie kupić. już widziałem wcześniej koleś wyrąbiaste ma te korzonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciosana83 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 świetny wygląd ma to akwa po prostu suuuuuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Ja bym nie ryzykował z znalezionym drewnem. Kupił bym go w sklepie... Zebrane samodzielnie wytwarza substancje i butwieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Ja wkaladam tylko znalezione drewno do akwarium bo uwazam ze to strata pieniedzy kupic korzen lub galaz. spokojnie mozna je trzymac w wodzie bez skutkow ubocznych. Galezie ktore wkladalem wyciagalem ze stawow i rzek , potem je parzylem i wkladalem do akwarium. to samo dotyczy korzeni. unikaj tylko drzew iglastych, reszta sie nadaje.powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Też prawda... przecież te ze sklepu to różnią się tylko wysoką ceną i nalepką (albo i nawet jej nie ma jak w moim przypadku. I tak te ze sklepu też trzeba wygotować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciosana83 Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 tak mi sie wydawałoże nie bardzo się różnią ale chciałam się dopytać bo jestem jeszcze zielona w tych sprawach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 a ja chyba się zainteresuję tymi korzonkami z allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannnaz512 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 a jakbym znalazła suchy korzeń w parku? albo nawet wyciąć, ususzyć i włożyć do akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 witam odnośnie korzenia poco płacić w zoo ja swój wyciągnąłem z takich moczar wygotowałem i wymoczyłem usunąłem wszystkie zanieczyszczenia jest teraz w aqua woda jest Oki. http://www.superakwarium.pl//galeria/vi ... &sort=dete Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 to naprawde jest zwykły korzeń nie ze sklepu???? świetnie to wszystko wygląda . zazdroszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 ten korzeń wręcz wyszarpałem w raz z kolegą w Szwecji w czasie wyprawy na ryby ..ciężko było ale z tego co widać warto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 warto , warto bardzo fajne to wygląda wręcz niesamowicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
magita Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 a jakbym znalazła suchy korzeń w parku? albo nawet wyciąć, ususzyć i włożyć do akwarium? Ja znalazlam duzy korzen, ktory ktos wykopal po wycieciu drzewa. Jest on z drzewa lisciastego. Czesc, ktora odlamalam, byla ciezka, ale takze lekko po bokach miekka. Po ugotowaniu jak sie mocniej przycisnie to mozna odlamac fragment. Moje pytanie ...jesli ten korzen lezal na powietrzu nie w wodzie...??? Czy moge taki korzen wlozyc do akwarium? Czy powinnam te miekkie czesci usunac? Czy nie nadaje sie on wcale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 możesz go wyczyścić z tego jak piszesz miękkiego i jeszcze raz wygotować później wymocz go ze dwa dni i ponownie wyczyść i do akwarium .Ja tak zrobiłem i jest Oki tylko że mój był zamoczony . http://www.superakwarium.pl//galeria/vi ... &sort=dete Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannnaz512 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 i gałęzie odpadają? tylko korzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts