Jump to content

[260l]-paletki (juwel)

marysia
 Share

Recommended Posts

Bardzo ładny zbiorniczek, rybki również :). Ja bym proponowała zrobić dużo kryjówek dla krewetek ponieważ one lubią się chować, najbardziej w mchu.

to prawda co piszesz,moje chowają się w filtrze,tylko tam są bezpieczne :D korzenie, kryjówki i mchy już są ale do innego akwa ;););)

A ja powiem tak,że to może być dopiero ładne akwarium,jak troszkę nad nim popracujesz.Nie podobają mi się te ogołocone korzenie,obsadź je mchem,roślinka na ostatnim planie tragicznie wygląda,usuń część brzydkich roślin.Na twoim miejscu dosadził bym jeszcze jakieś roślinki bo jest pusto i ponuro.Te rybcie nie mogą oddać w zupełności całego swojego piękna.

więc tak,roślinami za bardzo się nie zajmowałem ze względu na brak odpowiedniego oświetlenia,tylko 2x 38w i brak opcji dołożenia świetlówek ;) sprzedaż akwarium jest częścią długo terminowego planu,a za te pieniążki dokupię brakujące elementy co2 (manometry i butle)dodatkowe oświetlenie do nowego akwarium i elementy do zrobienia regału(szkiełka+sump filter już jest :D )i inne drobiazgi dotyczące spięcia tego wszystkiego w jeden dość duży system obsługujący pięć zbiorników jednocześnie ok 1000-1500l,i może zostanie coś na jakiś kubełek i rośliny,bo reszta już jest,czyli RO,lampa UV,grzałki,media do sumpa,odstojnik do wody ;););)