Jump to content

KARMNIK> Jak to dziala

Lukas
 Share

Recommended Posts

ja mam taki karmnik co kosztował 3zł w zoologicznym - takie pływające kółko do którego się sypie płatki, żeby nie pływały po całej powierzchni - pomaga zachować czystość :D

pokarm zostaje w większości zjedzony ponieważ spada tylko w jednym miejscu..

• 3 weeks later...

a jak to zrobic żeby woda nie była mętna ,ja mam rybki od 3 dni i mogę na razie zkumać ile znaczy mało ale kilka razy na dzień.Mało to ile ?No i woda zaczyna mętnieć .Pokarm mam płatkowy ,jeszcze dokupię inny .

To jest taki zamkniety pojemniczek.Wsypujesz do niego jedzienie dla ryb(najlepiej mrozony lub zywy).ten pjemniczek ma takie dziurki przez ktore ryby same do tego podplywaja i jedz ile chca.ale pamietaj,wsyb do niego tyle ile sie da ;)

Ja mam oba karmniki: zwykłe kółko przytwierdzone do brzegu akwa i automatyczny. Kółko jest dobre bo pokarm nie rozpływa się po całym akwa. Zanim go kupiłam to przez deszczownię filtra miałam pokarm wszędzie, łącznie z filtrem. Poza tym łatwiej do kółka dozować pokarm. Automatyczny kupiłam, bo czasem wyjeżdżam na kilka dni a ponadto mam pracę zmianową i nie chcę, żeby rybki jadły o różnych porach. Może troszkę przesadzam, wiem że zdrowe rybki mogą nie jeść kilka dni ale wolę nie robić im takich eksperymentów :)

• 2 weeks later...

Automatyczny karmik to świetna sprawa. Ja taki zakupiłam za około 100 coś złoty już dokładnie nie pamiętam ile kosztował. Ustawiam na nim , że ma karmić codziennie i raz bądź 2 razy dziennie. Ustawiam ile ma sypać. Wyjeżdżam sobie na tydzień a rybki są karmione. Naprawdę polecam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...