Lukas Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Siema> Słyszałem gdzieś o specjalnych karmnikach dla ryb> Czy ktoś mi może powiedzieć jak to działa? Ile to kosztuje>? Czy w ogóle opłaca się w to inwestować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Nie ma sensu tego kupowac. Nie jest to drogie jesli mowa o zwyklym a nie automatycznym karmiku. Lepiej karmic rybki samemu. To zbedny wydatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 ja mam taki karmnik co kosztował 3zł w zoologicznym - takie pływające kółko do którego się sypie płatki, żeby nie pływały po całej powierzchni - pomaga zachować czystość pokarm zostaje w większości zjedzony ponieważ spada tylko w jednym miejscu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted December 26, 2008 Author Share Posted December 26, 2008 To jak ten pokarm tak pływa to nie zanieczyszcza wody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator adminnew Posted December 26, 2008 Administrator Share Posted December 26, 2008 Karmnik automatyczny jest bardzo dobry do dużych lub zabudowanych zbiorników, gdzie wszystko jest zautomatyzowane http://www.kirysek.pl/product_info.php? ... anner_id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 To jak ten pokarm tak pływa to nie zanieczyszcza wody?pływa w kółku i spada na dno tylko w jednym miejscu, a nie na powierzchni całego podłoża Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 ja mam takie cos w sadzawce fajne to jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Trudno mówić o nie zabrudzaniu akwa kiedy pokarm opada po całym dnie,ryby wtedy mają problem ze zjedzeniem wszystkiego z pomiędzy roślin i skałek,chyba że ktoś ich nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Dla mnie to jest głupota te karmniki z tego co widzę to jeden wielki bubel i tylko szkoda na to kasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lidka Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 a jak to zrobic żeby woda nie była mętna ,ja mam rybki od 3 dni i mogę na razie zkumać ile znaczy mało ale kilka razy na dzień.Mało to ile ?No i woda zaczyna mętnieć .Pokarm mam płatkowy ,jeszcze dokupię inny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Karmnik automatyczny jest przydatny gdy wyjeżdżasz na długi czas na wakacje wtedy on karmi ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 To jest taki zamkniety pojemniczek.Wsypujesz do niego jedzienie dla ryb(najlepiej mrozony lub zywy).ten pjemniczek ma takie dziurki przez ktore ryby same do tego podplywaja i jedz ile chca.ale pamietaj,wsyb do niego tyle ile sie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Ja mam oba karmniki: zwykłe kółko przytwierdzone do brzegu akwa i automatyczny. Kółko jest dobre bo pokarm nie rozpływa się po całym akwa. Zanim go kupiłam to przez deszczownię filtra miałam pokarm wszędzie, łącznie z filtrem. Poza tym łatwiej do kółka dozować pokarm. Automatyczny kupiłam, bo czasem wyjeżdżam na kilka dni a ponadto mam pracę zmianową i nie chcę, żeby rybki jadły o różnych porach. Może troszkę przesadzam, wiem że zdrowe rybki mogą nie jeść kilka dni ale wolę nie robić im takich eksperymentów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 24, 2009 Author Share Posted January 24, 2009 A ile kosztuje automatyczny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Ja nie kupowałam żadnego karmnika ,tylko zrobiłam sama kółko z grubszego wężyka i ssawki .Na pewno mniej kosztowało niż gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Karmnik zwykły (kółeczko) kosztował mnie 3zł, natomiast automatyczny 60zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lidka Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Niestety ja będę musiała kupić automatyczny bo mam 15 dniowy wyjazd na urlop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Automatyczny karmik to świetna sprawa. Ja taki zakupiłam za około 100 coś złoty już dokładnie nie pamiętam ile kosztował. Ustawiam na nim , że ma karmić codziennie i raz bądź 2 razy dziennie. Ustawiam ile ma sypać. Wyjeżdżam sobie na tydzień a rybki są karmione. Naprawdę polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
termit11 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Karmnik automatyczny to dobra sprawa gdy planuje się jakiś wyjazd... wtedy odwala za nas całą robotę... a jeżeli chodzi o codzienne karmienie rybek to nie ma sensu... przecież to sama przyjemność patrzeć jak rybki wsuwają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 Hej a jak go się ustawia na ilość pokarmu? to znaczy jak go ustawić tak żeby dawał tyle ile chcemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Wszystko zależy jaki karmnik się kupi. Jest tam instrukcja i wszystko napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted February 3, 2009 Author Share Posted February 3, 2009 A jak jest u ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 http://www.zoologiczny.sklep.pl/Eheim_3 ... _31___5320 Taki posiadam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted February 4, 2009 Author Share Posted February 4, 2009 Przypomina mi alkomat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 1. wsypujesz do pelna...... 2. ustawiasz o kturej ma dawac rybka...... 3.dowiesz sie wszystkiego co jest w instrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts