mati22s Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Witam chciałbym się zapytać co ile powinno się zmieniać 1/3 wody a co ile całość w akwarium 54l ? Czekam na odpowiedzi ponieważ mam akwarium miesiąc i nie wiem czy już powinienem wymienić wodę jeśli tak to ile i jeszcze ile ta woda powinna być odstana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 No tak z 20% co tyg(niektórzy robią to co dwa, ale ty masz mniejszy zbiornik więc rób to częściej)przynajmniej. A woda żeby nie była na chlorowana musi odstać 24 h przy czym musi być silnie napowietrzana. Jeżeli przez miesiąc nie podmieniłeś wody zrób to natychmiast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 a żeby nie musiała stać 24h może dodać antychloru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 No może tylko po co marnować pieniądze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 mój wujek pracuje w hurtowni akwarystycznej więc mam za darmo czyli jeśli mam akwa 54l to tak z 10l co tydzień po dodaniu antychloru odrazu lub bez anty po 24h tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 No tak to wychodzi, ale jak chcesz używać uzdatniaczy to już proponuje ci jakiś eklarin albo aquasafe z tetry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Antychlory i inne wynalazki zamieniają tylko chlor w chlorki a nie wytrącają go z wody... nawet z różnymi uzdatniaczami powinno się odczekać - przecież nikomu nie śpieszy się żeby już koniecznie od razu wodę wymieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 ok dziekuje wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts