darkris104 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Wszyscy zachwycają się tymi otoskami jako super czyścicielami akwarium. Skusiłem się i kupiłem 3. Mam 50 l a w nim od dłuższego już czasu: 13 neonek, 3 bojowniki i dwa kiryski. Pierwszgo dnia normalnie pływały, żerowały i zachowywały się normalnie a na drugi dzień padły - wyglądały jakby trochę napuchnięte. Co im mogło zaszkodzić? Myślę, że parametry wody są w normie - filtr, napowietrzanie, podmiana, roślinność - jest, no i fakt, że inne ryby "się nie skarżą" więc co z tymi otoskami??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 A jakie masz te parametry ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkris104 Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 A jakie masz te parametry ?szczerze mówiąc nie badałem uważając, że skoro inne ryby już tyle tam są to jest OK. A na co powiniem zwrócić szczególną uwagę w wypadku otosków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 No np ph a co za tym idzie gh/kh no i NO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 27, 2009 Administrator Share Posted October 27, 2009 Anija podaj od razu to : viewtopic.php?f=6&t=6633 , bo potem jest na mnie ,że jestem niemiły ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts