mloda0802 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Chciałabym zmienić podłoże na czarne, mam dwa rodzaje czarnego podłoża (jedno zdaje się bazalt, a drugie to jakieś palone kamyczki) lecz nie wiem które byłoby właściwsze. Proszę o rozpoznanie i pomoc w wyborze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amiraczel Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Bazalt jest ok, tylko te na zdjęciu jakieś duże się wydają. Jaka to granulacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Te czrne kamyczki są fajne ale po co ci taki gruby żwir? Lepiej kupic na allegro zwir koszt. 1 zł za kilo Mod: Zapoznaj się z regulaminem w końcu, bo się na stałe będziemy musieli pożegnać z tym forum. 15. Off-Topic jest niedopuszczalny a zarząd ma prawo wnioskować o ostrzeżenie dla użytkowników łamiących tę zasadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mloda0802 Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Granulacja około 1-1,5 cm. Czy bazalt przypadkiem nie wydziela czegoś szkodliwego? Jak rosną w nim rośliny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Eh powinno pisać na opakowaniu jak kupowałaś, ale ok. Bazalt nie wydziela żadnych szkodliwych substancji. Problem w tym że mi osobiście na bazalt to nie wygląda, raz że opływowe krawędzie a dwa że spora granulacja. Na twoim miejscu kupiłbym nowe podłoże, to kosztuje dosłownie jakieś grosze, a mamy pewność. Chyba że ktoś tu na forum stwierdzi że to jest bazalt ponad wszelką wątpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mloda0802 Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Jeszcze podłoża nie kupiłam. Sprzedawca dał mi próbki dwóch podłoży żebym się zastanowiła, dlatego moje pytanie na forum Poszukam w takim razie w innym zoo bazaltu o mniejszej granulacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk2009 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 To co widać na Twoim zdjęciu to nie bazalt. Najlepiej kup bazalt o granulacie 3-5mm. nie będzie powodował miejsc beztlenowych w dnie. Na pewno niczego szkodliwego nie wydziela a koszt to jakieś 5zł za 1,5l \/ TO JEST BAZALT \/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts