betka Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Witam wszystkich serdecznie, jestem nowa na forum. Wkrótce zakładam akwarium 250 l z pyszczakami, sporo już się naczytałam ale nurtuje mnie jedno pytanie. Czy do akwarium MALAWI można wpuścić gromadkę innych małych rybek, osobiście widziałam pyszczaki z neonami i dobrze sobie radziły. Ja uwielbiam czerwonogłówki i gdyby to było możliwe chciałabym mieć takie pływające w nowym akwarium stadko. CO O TYM MYŚLICIE , CZY INNE RYBY BĘDĄ BEZPIECZNE I CZY CZERWONOGŁÓWKI NIE WPŁYNIĄ ŹLE NA TYPOWE ZACHOWANIA PYSZCZAKOW ?Zgóry dziękuję za odpowiedź , pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Pomijając całkowicie inne warunki "wodne" to ryby te prędzej czy później zostaną zabite i zjedzone, ewentualnie wersja bez konsumpcji też wchodzi w rachubę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 jano ma rację a pozatym czerwonogłówki [zwinniki blehera] to juz nie malawii .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 jano ma rację a pozatym czerwonogłówki [zwinniki blehera] to juz nie malawii ..Tak dla ścisłości - czerwonogłówka to nie to samo co zwinnik Blehera Są bardzo podobne, ale to inne gatunki.Czerwongłówka jest większa. Co do pytania, które zadał autor tematu zgadzam się z wypowiedziami innych - nie radzę łączyć pyszczaków z czerwonogłówkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolos1992 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Osobiście nie polecam łaczyć pyszczaki z innymi gatunkami w moim akwarium przy 4 pyszczakach maingo w jedną noc padły 3 gupiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Albo pyszczaki albo inny biotop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 04 Sie 2009 13:27 Myślę, że przez dwa lata problem został rozwiązany i dalsze porady nie są już teraz konieczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts