dEn Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Witam. Ostatnio podniosłem temperaturę w akwarium do 32*C, nie wiem czy tomoże być przyczyna pojawienia się maleńkich żyjątek. Ciężko je zauważyć nawet gołym okiem, są bardzo malutkie. Pierwsze z nich przypominają nitki i poruszają sie powoli wijąc się, drugie są jeszcz mniejsze wyglądaja jak skorpiony chociaż trudno to doładnie stwierdzić, gdyż są szybkie i miniaturowe. Mam również maleńkie białe kropeczki na szybach. Co to za białe żyjątka, co jest przyczyną ich pojawienia , jak je zlikwidować i czy są niebezpieczne. Obniżyłem uż temperaturę do 21*C Nie zrobię zdjęć, gdyż nie wyjdą, parametry wody w normie, brak nowych ryb i roślin, Żyjątka można zauważyć na przedniej szybie, choć pływają też w wodzie. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 gdzieś było o tym już na forum poszukaj. z 32 stopni na 21... to nie jest całkiem dobry i przemyślany pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Może są to wypławki,poszukaj było dużo tematów o tym... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts